La Nou de Gaià inaugura la restauració del Monument de la Verge de les Neus

REDACCIÓ – La Nou de Gaià, 16/1/2021

Aquest diumenge, 17 de gener, la Nou de Gaià inaugurarà la restauració del monument a la Verge de les Neus. L’acte començarà a les 10:30 hores amb la missa a l’església de Santa Maria Magdalena i seguidament, a la plaça del Centenari, hi haurà la benedicció i ofrena floral al monument i el parlament dels representants institucionals i l’alcaldessa, Josepa Figueras. Durant l’acte també es cantaran el Goig a la Verge, acompanyats en directe pel violoncel·lista Ricardo Alba.

El Monument de la Verge de les Neus és obra de l’escultor Eustaqui Vallès i data de 1966. Fa dos anys, a causa d’un accident, el monument es va trencar i ara torna a lluir a l’espai públic després de la restauració, que ha anat a càrrec de la restauradora Beatriz de Colmenares.

Per repassar la història del monument, hem de retrocedir més de 200 anys, durant la segona dècada del segle XIX, quan un seguit d’estius amb pedregades que van malmetre la collita de raïm de la Nou de Gaià. Degut a això, l’any 1816 els veïns van decidir fer un Vot de Poble i va ser escollida, per atzar, la Mare de Déu de les Neus. Un primer monument commemoratiu, d’estil modernista, va ser destruït l’any 1936. Pels cent-cinquanta anys del Vot, el 1966, es va erigir un nou monument, presidit per una escultura de l’artista tarragoní Eustaqui Vallès.

Foto: El Monument de la Verge de les Neus té més de 200 anys d’història. / AJ. LA NOU DE GAIÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This