El Catllar aposta per la biomassa forestal per escalfar diversos equipaments municipals

REDACCIÓ – El Catllar, 23/12/2020

El Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona està redactant el projecte ‘Xarxa de calor de proximitat’ que ha de subministrar calefacció a partir de la biomassa forestal en diversos equipaments municipals del Catllar. En una primera fase arribaria a l’Institut-Escola L’Agulla, l’Escola Municipal de Música i el futur pavelló poliesportiu. Posteriorment es podria plantejar d’ampliar el subministrament de calefacció a altres edificis públics del municipi.

El projecte ‘Xarxa de calor de proximitat’ pretén crear un model propi de referència d’instal·lacions de xarxes de calor municipals alimentades amb biomassa forestal de qualitat, un sistema més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient. Se centra en la utilització d’aquest combustible (estella forestal) en substitució d’altres d’origen fòssil, per tal de reduir emissions de CO2. Actualment ja hi ha 9 municipis de la demarcació de Tarragona que han iniciat aquesta iniciativa.  Les actuacions estan cofinançades en un 50% pels fons FEDER de la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER Catalunya (2014-2020).

A través de l’ús de la biomassa forestal com a recurs energètic, es contribueix a mitigar el canvi climàtic, en aquest cas pel que fa a la reducció d’emissions. La utilització d’estella permet computar un balanç neutre d’emissions de CO2 per la seva condició d’energia renovable. Alhora, es valoritza un subproducte com l’estella, resultant de la gestió forestal sostenible, del tot necessària per defensar persones, béns i l’entorn de l’amenaça dels incendis forestals. Aquest fet implica afavorir la dinamització del sector forestal i contribueix clarament a l’impuls de l’economia circular dels territoris.

Foto: Una imatge dels pèl·lets que alimenten les calderes que usen biomassa forestal. / DIPUTACIÓ DE TARRAGONA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This