Alumnes de l’Institut de Roda de Berà coneixen el funcionament intern d’un centre de dia de la gent gran

REDACCIÓ – Roda de Berà, 22/12/2020

Com cada any, el Centre de dia per a gent gran Marinada participa dins del servei comunitari de l’Institut de Roda de Berà. Aquesta acció educativa promou que els alumnes protagonitzin un compromís cívic amb la societat i posa els coneixements de les professionals del centre de dia i capacitats al servei comunitari. Normalment l’acció s’acostuma a fer a les instal·lacions del centre de dia, on es fan tallers intergeneracionals i on els estudiants interactuen amb la gent gran.

Són moltes les ocasions compartides i alhora molt enriquidores per ambdues parts, però aquest any, degut a la pandèmia, els nois i noies de tercer curs no han pogut visitar el centre de dia. Per això, l’alumnat ha treballat amb l’optativa ‘Fem Cinema’, tot incorporant la temàtica del sector de la gent gran, gràcies a la visita realitzada aquest dilluns a les aules per part de professionals del Centre de dia per a gent gran Marinada.

Durant la visita, a la qual hi van assistir la directora i treballadora social del centre de dia, Marta Montferré, i la gerent, Jerusalem Torra, es va explicar als alumnes el funcionament d’un centre de dia i la importància que té la gent gran dins de la nostra societat. Per part de l’Institut de Roda de Berà van ser rebudes pel coordinador pedagògic, Josep Maria Fortuny, i professorat del centre docent.

Des del Centre de dia per a gent gran Marinada, es posa en valor que “la nostra educació ha de tenir una base de valors de compromís de cara a la gent gran. Ells són la nostra responsabilitat, la nostra memòria i hem de pensar que una societat que no té cura de la seva gent gran ens porta al fracàs”.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This