Altafulla aprova un pressupost municipal que creix un 9% respecte el 2020 i arriba als 8,8 milions d’euros

REDACCIÓ – Altafulla, 17/12/2020

El ple de l’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat aquest dimecres, 16 de desembre, el pressupost general per a l’any 2021 que consolida una xifra de 8.849.442,03 euros, que creix un 9,06 % respecte al 2020, que va ser 8.047.445,45 euros. Ha estat aprovat pels tres grups que formen l’equip de govern, l’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA-ERC), el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Ara Altafulla, i a qui s’hi ha sumat el regidor de Junts per Altafulla a l’oposició, Hèctor López Bofill. Els quatre regidors d’Alternativa Altafulla i el segon regidor de Junts, Xavier Rofas, s’hi han abstingut.

El regidor d’Hisenda, Dani Franquès, ha agraït la votació a favor del regidor de Junts, Hèctor López Bofill, i l’abstenció de la resta de regidors a l’oposició a l’hora de tirar endavant uns comptes “que permetin que l’Ajuntament pugui donar la millor resposta a la crisi que estem vivint”. Franquès ha subratllat que “es tracta d’un pressupost valent, però al mateix temps prudent, que no posa en perill la solvència de l’Ajuntament” i que “té com a doble objectiu fer front a l’emergència social i a l’exigència de regenerar l’economia”.

Per això, el pressupost municipal del 2021 contempla diferents projectes i millores per a la vila amb una inversió de 890.966,33 euros. Aquests diners faran possible l’acabament de les obres de millora del Casal Municipal La Violeta, amb 354.000 euros; la connexió del dipòsit de Sant Antoni amb el de Brises del Mar per fer arribar a la urbanització aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i deixi de subministrar-se amb l’aigua del pou que hi ha a la zona, amb una inversió de 448.616,33 euros, i 34.000 euros, per a treballs en el soterrament de les antigues illes de contenidors de la brossa que no contempla el recent contracte de recollida d’escombraries del Consell Comarcal del Tarragonès i que va ser adjudicat a FCC Medioambiente.

Més enllà de les inversions, la voluntat de l’equip de govern és facilitar la participació i augmentar progressivament la partida per “empoderar la ciutadania”, com ha subratllat el coalcalde Jordi Molinera, edil responsable de l’Àrea de Participació Ciutadana, una regidoria que passa dels 5.000 euros de l’exercici passat als 25.000 euros per a aquest proper exercici 2021.

Foto: Una imatge del ple municipal altafullenc. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This