Arrenca la campanya ‘A Roda, de tot i com a tu t’agrada’ per fomentar el comerç de proximitat

REDACCIÓ – Roda de Berà, 4/12/2020

L’Ajuntament de Roda de Berà ha llençat aquest divendres, 4 de desembre, la nova campanya de comunicació “A Roda, de tot i com a tu t’agrada” per promoure el comerç local i donar visibilitat a tot allò que aporta el comerç de proximitat i la restauració per a Roda de Berà.

Segons assegura la regidora de Comerç, Rosana Dorantes, l’objectiu és “promocionar el comerç local i transmetre a la ciutadania la importància d’ajudar-lo en uns moments tan complicats com els actuals. Hem de fer valer l’esforç que els nostres comerciants i restauradors han fet per adaptar-se a la normativa sanitària.”  La campanya, dissenyada perquè pugui ser atemporal, es desenvoluparà en diferents fases amb el mateix eslògan. “A Roda de Berà hi trobem tot allò que puguem necessitar, tenim comerços de tot tipus que ofereixen productes molt variats i per a totes les butxaques i gustos”, diu Rosana.

A banda del concepte “de tot”, el missatge es focalitza en apel·lar als valors de proximitat, familiaritat en el tracte, qualitat dels productes de quilòmetre zero i l’especialitat dels serveis. “Aquests són uns valors extres que ofereix el comerç de proximitat i que una gran cadena o una botiga a Internet no poden. Comprar al comerç local significa que et saludin pel teu nom en entrar a la botiga, que coneguin com t’agrada que et tallin la carn o et preparin el peix, que sàpiguen que prens el cafè amb llet descremada i sense sucre, o quin és el teu color de tint. Quan compres al comerç local no ets només un client, ets el Josep o la Maria, no un número de comanda”, puntualitza la regidora.

I amb aquestes premisses durant les darreres setmanes el departament de Comunicació de l’Ajuntament ha treballat per dissenyar una campanya potent i molt visual. I és que per primer cop els carrers lluiran banderoles, fins a una seixantena, penjades dels fanals amb imatges i colors diferents segons sis temàtiques per animar els compradors a quedar-se a Roda i recolzar els comerciants i restauradors. També s’utilitzaran altres suports a la via pública, com els OPIS, cartells als diferents establiments i edificis municipals; baners a la pàgina web, missatges a les xarxes socials així com falques a la ràdio, entre d’altres.

La campanya consta d’una imatge principal i sis cartells diferents, un per a cada sector. En aquest cartell principal es pot veure una bossa de la qual surt una estela plena de color i llum formada per productes de tot tipus, tot allò que podríem trobar als establiments locals. Aquesta estela arriba fins al marge i té una continuïtat visual en les següents, formant un mig cor que apel·la al sentiment de pertinença i convida als rodencs a comprar deixant-se portar pel cor.

Pel que fa als cartells sectoritzats s’han dividit en sis temàtiques diferents, cadascun amb un claim i formant una estela de productes diferents: fleques i pastisseries amb el lema “El teu pa de cada matí”; carnisseries, peixateries i supermercats amb “Fresc i d’aquí”; bars i restaurants, “Cuinat al teu gust”; botigues de moda, esports i complements amb el claim “Et vestim amb el cor”; el sector de l’estètica i la bellesa amb “Deixa’ns cuidar-te”; i finalment la campanya de Nadal amb el lema “Aquest Nadal tu ets la nostra estrella”.

La campanya tindrà continuïtat durant el 2021 amb diverses accions vinculades a la promoció i suport del comerç local. El departament de Comunicació ja treballa en una segona fase que arribarà amb el llançament de la nova aplicació del comerç local que ja està desenvolupant la regidoria de Comerç conjuntament, com no podria ser d’altra manera, amb un negoci local.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This