Mor als 74 anys Joan Boronat, el primer alcalde de Salomó de la recuperació democràtica

REDACCIÓ – Salomó, 25/11/2020

Aquest dimecres, 25 de novembre, ha mort el qui va ser alcalde durant 27 anys a Salomó, Joan Boronat, a l’edat de 74 anys. Ha estat una mort sobtada. Avui, de 16 a 20 hores, es farà la vetlla al Tanatori de Torredembarra i la ceremònia religiosa de darrer ciomita està prevista aquest dijous, 26 de novembre, a les 12 hores a l’església parroquial Santa Maria de Salomó.

Joan Boronat i Boronat es ser el primer alcalde de Salomó després de la dictadura franquista i es va mantenir guanyant les eleccions amb les sigles de Convergència i Unió, amb majoria absoluta fins que el 2006 va renunciar al càrrec i va cedir l’alcaldia al seu company de candidatura Antoni Virgili, actualment batlle del municipi.

Molt vinculat al Ball del Sant Crist de Salomó

Pagès de professió, Boronat estava també molt vinculat al teixit associatiu salomonenc i va ser un dels promotors del format actual del Ball del Sant Crist de Salomó, el popular ball parlat que es representa cada any a l’església del poble, Des de ben jove va formar part de l’Elenc Salomonenc, un grup de teatre impulsat per mossèn Joan Bernadas, a qui tan admirava, els anys seixanta i setanta del segle passat. En fou actor en la major part de les obres que es van representar a la sala del Sindicat, fet que el portaria, després, a dirigir el grup.

Va ser president de l’Associació Ball del Sant Crist  i va establir ferms lligams amb l’Institut del Teatre de Barcelona, i va contribuir en la transformació i conversió de l’espectacle en el format actual. Durant anys en va ser l’actor principal, i també va assumir tasques de direcció. Ara representava el paper de rector.

Des del Torredembarra Actualitat ens unim al condol a familiars i amics d’en Joan Boronat.

Foto: Joan Boronat va ser alcalde de Salomó de 1979 a 2006. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This