L’Ajuntament de Roda de Berà se suma al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

REDACCIÓ – Roda de Berà, 19/11/2020

La regidoria de la Dona ha programat diferents actes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones. “Malauradament en ple segle XXI hem de continuar commemorant aquesta jornada, molt necessària encara, per donar visibilitat a les víctimes, mostrar el nostre total suport i conscienciar la ciutadania que aquesta xacra no és un problema de les dones sinó de tota la societat”, afirma la regidora Rosana Dorantes. “No som nosaltres les culpables, els únics responsables són els agressors i tots aquells que es converteixen en còmplices permetent aquest tipus d’actituds i agressions o justificant-les amb peròs”, assenyala.

Aquest dijous i el proper, 26 de novembre, de 10 a 13 hores, l’Ajuntament munta una paradeta al mercat setmanal amb la qual farà difusió d’informació sobre la jornada i es sensibilitzarà sobre la violència envers les dones per aturar actituds masclistes. A més a més, totes les persones que passin per la paradeta podran deixar escrit en un gran mural de mans liles un missatge per a les víctimes o els seus pensaments sobre el masclisme, i se’ls obsequiarà amb una de les xapes que l’Ajuntament ha dissenyat amb motiu del 25N.

La paradeta de dijous esta dirigida per la regidora Rosana Dorantes acompanyada pel personal del departament. El 26 de novembre seran els joves del PIJ, molt implicats amb la lluita contra el masclisme, els encarregats de dirigir la paradeta. Ells a més han preparat el muntatge visual “l’iceberg de les violències” per il·lustrar i conscienciar sobre la part visible i invisible de la violència masclista.

Durant les tardes i nits dels dies 24 i 25 la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà amb color lila, un acte simbòlic que vol mostrar el compromís de l’Ajuntament en la lluita contra la violència envers les dones i sensibilitzar els rodencs i rodenques perquè cadascun d’ells pugui lluitar contra les actituds masclistes de la seva vida quotidiana.

Cada any, amb motiu del 25N, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis consensuen un manifest per commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa. Aquest manifest institucional es llegirà el 25 de novembre, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament i es guardarà un minut de silenci en record de totes les dones que han sigut assassinades a mans de les seves parelles o ex parelles.

El mateix dia, a partir de les 19 hores, tindrà lloc la formació virtual “Empodera’t, desenvolupa els teus recursos davant el maltractament”, a través de la plataforma Zoom i a càrrec de Creixem Formació. Els objectius d’aquest webinar són conèixer les eines per ampliar els nostres recursos individuals i relacionals i desenvolupar les eines per fer-se respectar, com una persona assertiva. Entre els continguts es tractarà l’autogestió mental i emocional, el poder de l’autosuggestió, com generar canvis d’empoderament o a aprendre a dir no, entre d’altres. Les places són limitades i és necessària la inscripció prèvia a través de la plataforma Spin Borsa de Treball en aquest enllaç.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This