El govern d’Altafulla vol aprovar per al 2021 un pressupost al voltant dels vuit milions d’euros

REDACCIÓ – Altafulla, 19/11/2020

L’equip de govern d’Altafulla està ultimant el pressupost municipal per al 2021, que se situarà al voltat dels vuit milions d’euros, una xifra que s’acosta força a la del pressupost d’aquest any, però amb un lleuger descens, ja que es preveu una baixada significativa d’ingressos. Es tracta una xifra similar a la de l’any passat si bé tendeix lleugerament a la baixa a conseqüència de la crisi i la previsió de manca d’ingressos.

El regidor d’Hisenda, Dani Franquès, ha reconegut als micròfons d’Altafulla Ràdio, el treball per quadrar els comptes que ha estat “complicat” a causa de la crisi i l’evolució imprevisible de la pandèmia i les seves derivades, que han incidit especialment en l’elaboració d’aquests números.  Els pressupostos s’han reforçat, principalment, en matèria social i també es dona un impuls a la participació ciutadana. Per altra banda, destaquen inversions significatives com les millores que cal fer al casal de la Violeta i la connexió del dipòsit d’aigua de Sant Antoni amb el dipòsit de Brises per fer-hi arribar l’aigua del CAT.

Pendents de modificacions al llarg de l’any

Franquès destaca que el pressupost és un document viu i que previsiblement, al llarg de l’any, podrà incorporar noves despeses o inversions a través, per exemple, de modificacions de crèdit. Cal tenir en compte, també que es comptarà amb el PAM de la Diputació, que permetrà fer diferents actuacions a la vila. Un dels projectes que podria incloure’s en aquests pressupostos més endavant podria ser alguna intervenció relacionada amb el futur centre de dia o residència per a la gent gran. Amb tot, enguany no s’hi inclou cap partida inicialment, ja que s’està a l’espera d’un estudi de viabilitat.

L’oposició ja disposa dels comptes del consistori perquè puguin fer les seves aportacions. Amb tot, des de la regidoria d’Hisenda es lamenta que aquestes aportacions, aquest dimecres encara no havien arribat malgrat que el termini per fer-hi modificacions finalitza a finals de setmana.

Franquès assenyala en el ple ordinari de novembre finalment no s’hi podran portar els comptes municipals i haurà de ser ja al desembre, en un ple extraordinari, quan s’aprovi definitivament el pressupost municipal per aquest any 2021.

Foto; El ple municipal d’Altafulla votarà els pressupostos municipals el desembre vinent. / AJ. ALTAFULLA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This