Aquesta setmana s’alliberarà el tercer ‘cabal generador’ extraordinari d’enguany des de l’embassament del Gaià

REDACCIÓ – El Catllar, 16/11/2020

Aquest dimarts, 17 de novembre, i fins el proper dimecres, es durà a terme un nou alliberament extraordinari de “cabal generador” a l’embassament del Gaià. L’objectiu d’aquesta maniobra, que és la tercera vegada que es porta a terme aquest any, és la neteja de la llera i renovació de l’hàbitat fluvial al tram baix del Riu Gaià

El cabal previst de 0,5 m3/s a partir de les 9 hores de dimarts, fins a un màxim de 2,0 m3/s des de les 12 fins les 18 hores. El dimeecres a les 9 h es tancarà quedant nomes el cabal ecològic. Quan es produeix aquesta maniobra de desembassament, el cabal pot augmentar de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos i guals. Es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell, i traslladar aquestes recomanacions als municipis del Catllar, Riera de Gaià, Altafulla i Tarragona.

L’alliberament de cabal generador és fruit de l’Acord de Col·laboració entre el Depatament de Medi Ambient i Habitatge, l’ACA i Repsol Petróleo S.A. el 30 de juliol de 2010.  Els dos alliberaments de “cabal generador” d’enguany es van fer el febrer, després del temporal Gloria , i també el mes de maig passat. Serà la sisena operació d’aquest tipus que es fa al riu Gaià.

Foto: Una imatge del darrer alliberament de cabal generador del riu Gaià el passat mes de maig. / AJ. EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This