Roda de Berà posa en marxa una prova pilot de recollida de les restes vegetals porta a porta

REDACCIÓ – Roda de Berà, 4/11/2020

Els residus vegetals que es generen de les tasques de poda són normalment molt voluminosos. Mal gestionats contribueixen a incrementar la sensació de brutícia dels nostres carrers, sobretot quan són barrejats amb la resta d’escombraries o, pitjor, abandonats en qualsevol indret, una pràctica que, com recorda l’Ajuntament de Roda de Berà, està prohibida i comporta sancions econòmiques.

Per acabar amb aquestes situacions i assolir una correcta gestió de les restes vegetals amb el seu reciclatge, l’Ajuntament posarà en marxa a partir del proper 30 de novembre una prova pilot de recollida de la poda porta a porta en el barri de l’Eixample. Serà en la zona compresa entre l’avinguda Muntanya, l’avinguda de l’Avenc, i els carrers Salvador Dalí, Pau Picasso, Pau Casals i Joan Sebastian Bach. Amb aquesta prova el consistori vol comprovar si el sistema funciona per poder ampliar-lo a tot el terme municipal.

Informació prèvia a veïns i veïnes

Aquesta setmana s’ha iniciat la fase prèvia d’informació als veïns i veïnes de la zona, per tal d’explicar-los com funcionarà el servei, donar-los tots els detalls i conèixer si volen participar-hi. A més a més, s’han organitzat dos dies en què s’ubicarà un punt d’informació al carrer. El proper dijous, 5 de novembre, els informadors mediambientals muntaran una paradeta al mercat setmanal, de 9 a 13 hores; i divendres, en el mateix horari, es trobaran a la plaça Catalunya.

La zona escollida està formada per més de 600 habitatges, però a la prova només hi participaran aquells que s’hi vulguin adherir. Si és així, en breu hauran de passar per l’Ajuntament a buscar el seu kit de poda que consta de la informació necessària i d’un sac de 60x60x80cm, que serà el que hauran d’emprar omplint-lo amb les restes vegetals i que caldrà deixar a la porta de l’habitatge el dia que pertoqui, abans de les 8 del matí.

El servei de recollida porta a porta a l’Eixample es diferenciarà amb dues temporades. Entre els mesos de novembre i gener, considerada temporada alta, la recollida porta a porta es farà els dilluns i els divendres; pel que fa a la temporada baixa, de febrer a octubre, la recollida tindrà lloc els dilluns.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This