Altafulla celebrarà una Festa Major de Sant Martí simbòlica a causa de la Covid-19

Altafulla – Altafulla, 4/11/2020

L’altafullenc Joan Carnicer serà l’encarregat enguany de donar el tret de sortida a la Festa Major de Sant Martí més atípica de tots els temps, marcada per les mesures i restriccions per frenar la propagació de la Covid-19. Se celebrarà del 6 a l’11 de novembre.

El programa, d’un format reduït i amb alguns actes telemàtics, té un marcat caràcter simbòlic perquè “altafullencs i altafullenques tinguin present que en circumstàncies normals, en aquestes dates, ens trobaríem als carrers i a les places per fer poble i viure la nostra Festa Major”.  No hi hauran correfocs, ni cercaviles, ni pilar caminant per les escales, ni molts dels actes que omplien tradicionalment les festes de l’11 de novembre amb l’objectiu de contenir la pandèmia.

La Festa Major de Sant Martí 2020 s’iniciarà doncs oficialment aquest divendres dia 6 de novembre amb els tradicionals coets d’esclat i el repic de campanes a les 20:00 hores. Tot seguit, es procedirà a la lectura del pregó que enguany anirà a càrrec de Joan Carnicer, veí que ha estat proposat recentment per a nomenar-lo Fill Adoptiu d’Altafulla i a qui se li farà una petita recepció a la casa consistorial prèvia lectura del pregó que, enguany no podrà seguir-se des de la plaça sinó que es farà a la sala de plens, sense públic i amb la transmissió en directe pel canal Youtube de l’Ajuntament d’Altafulla, les xarxes socials i per l’emissora municipal d’Altafulla Ràdio.

El programa seguirà l’endemà dissabte amb el concert dels alumnes de l’Escola de Música, el concurs fotogràfic de l’Institut d’Altafulla, l’emissió del Ball de Sant Martí, l’ofici de Sant Martí cantat per la Coral Nous Rebrots, entre d’altres.

El tradicional castell de focs des de l’Era de l’Ixart i la representació en línia dels versots dels Diables d’Altafulla, que es podrà seguir a les xarxes socials del grup, de l’Ajuntament i per Altafulla Ràdio.

Paral·lelament, es convida també a la ciutadania a guarnir els balcons amb motius al·legòrics a la Festa Major de Sant Martí per poder mantenir viu l’esperit de la celebració. Per incentivar aquesta pràctica estarà vigent un concurs on grans i petits podran optar a un premi en cas de comptar amb el balcó més ben guarnit. Caldrà fer una fotografia i enviar-la al correu electrònic de l’ajuntament participaaltafulla@gmail.com per poder ser valorat pel jurat.

Share This