Roda de Berà congela les taxes i els impostos municipals per al 2021

REDACCIÓ – Roda de Berà, 30/10/2020

El ple municipal de l’Ajuntament de Roda de Berà va aprovar aquest dijous, 29 d’octubre, per majoria les noves ordenances fiscals per a l’exercici 2021. La proposta de l’equip de Govern, recolzada amb els vots a favor de ERC, Ciutadans i Populars per Roda, i amb l’abstenció de PSC i Junts per Roda, ha estat la de congelar la majoria de les taxes, impostos i preus públics, modificant també alguns d’ells a la baixa amb la intenció de bonificar i incentivar l’activitat empresarial i comercial.

“L’any 2021 es preveu dur pels sectors que són el motor econòmic del nostre poble: els serveis, el turisme i la construcció. Volem baixar la pressió fiscal que pateixen els rodencs i rodenques per tal de no agreujar les dificultats econòmiques que ja estan patint la ciutadania, els autònoms i pimes per la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19”, afirma l’alcalde, Pere Virgili.

Les noves ordenances congelen l’IBI i es contempla una bonificació d’un 25% per als propietaris -no inclou grans tenedors- que lloguin el seu habitatge en règim de lloguer social. A la bonificació del 50% de l’impost sobre activitats econòmiques per l’increment d’un 15% de la plantilla -respecte l’any anterior-, que ja es contemplava a les ordenances anteriors, se sumen nous percentatges per contractació. S’aplicarà un 30% de bonificació per a les empreses que l’incrementin en un 10%; un 15% per aquelles que sumin un 5% més de treballadors; o un 5% per a les que l’incrementin en un 2%.

Incentivar la finalització d’obres inacabades

Amb les noves ordenances, l’equip de Govern també vol incentivar la finalització d’obres inacabades en sectors urbanístics que avui en dia fan sensació d’abandonament i provoquen inseguretat entre els veïns. Per això, es bonificarà un 30% l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres per a les noves llicències d’obres que estiguin sense acabar i executades com a mínim en un 80%.

Dins d’aquesta mateixa ordenança, per incentivar la inversió i l’obertura de nous locals comercials, es bonificarà amb un 15% les llicències d’obres necessàries per iniciar noves activitats comercials. Si l’obertura del nou local es dona dins del sector del casc antic, la bonificació arribarà fins al 25% i, a més a més, tindrà una reducció del 70% de la taxa de serveis d’intervenció administrativa en l’inici d’activitats. Finalment, per incentivar la inversió privada en habitatge social al municipi, es bonificarà amb un 25% les noves obres amb qualificació d’habitatge de protecció social.

Taxes amb bonificacions

Pel que fa a la taxa de recollida d’escombraries, es bonificarà un 5% a les famílies que facin entre 5 i 10 aportacions a la Deixalleria durant tot l’any; i un 10% per aquelles que facin més de 10 aportacions l’any, per fomentar el reciclatge, l’ús d’aquest servei supramunicipal i reduir l’abandonament d’andròmines a la via pública.

Quant a l’ordenança reguladora de preus públics, s’han contemplat noves tarifes. La primera d’elles la corresponent al nou servei de la sala de coworking, a l’edifici de la borsa de treball municipal. El preu públic de lloguer de la sala serà de 80 euros al mes, i es contempla una bonificació del 70% de la tarifa per a nous emprenedors empadronats a Roda. Es vol donar així impuls a noves activitats i reduir les seves despeses en aquests moments de dificultats.

Foto: El govern de Roda de Berà ha tingut el suport de tres grups de l’oposició. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This