El mural als donants de sang de Roda de Berà, recollit en un llibre

 REDACCIÓ – Roda de Berà, 8/10/2020

La delegada a Roda de Berà de l’associació de Donants de Sang del Tarragonès, Rosa Córdoba, en representació de la Federació Catalana de Donants de Sang, va fer lliurament aquest dijous, 8 d’octubre, a l’alcalde Pere Virgili, i a la regidora de Sanitat, Rosana Dorantes, del llibre Monuments als donants de sang. L’obra, editada per la Federació, recull la informació i fotografies del centenar de monuments, per comarques, que hi ha a tot Catalunya dedicats als donants de sang.

Un d’ells és el de Roda de Berà, que juntament al de Salou, són els únics monuments dedicats als donants que trobem a tot el Tarragonès. Es va inaugurar el 19 de maig de 2013 a la plaça de l’Ajuntament, un mural de trencadís que el consistori va encarregar a Baltasar Virgili i a dotze dels seus alumnes del taller de trencadís, per retre homenatge a totes aquelles persones que de manera altruista i solidària donen sang i ajuden a salvar moltes vides.

La Federació té com a objectius principals aglutinar, fomentar i divulgar la donació altruista de sang i plasma a Catalunya. “Seguint aquestes fites hem liderat, arreu del territori, la construcció de més d’un centenar d’escultures dedicades als donants de sang, contribuint així a l’enriquiment del nostre patrimoni cultural i social”, assegura el seu president, Marc Ibars, a través de la carta que acompanya l’exemplar.

A Roda de Berà s’organitzen campanyes de donació de forma periòdica cada tres o quatre mesos, des del mes d’agost de 1999.

Foto: Un moment de l’acte de lliurament. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This