Roda obre el termini per a les subvencions per a la contractació de persones desocupades, a l’autoocupació i l’emprenedoria

REDACCIÓ – Roda de Berà, 8/10/2020

L’Ajuntament de Roda de Berà torna a posar en marxa la convocatòria de la subvenció per ajudar les empreses que contractin persones desocupades, així com per fomentar l’autoocupació i l’emprenedoria.

La iniciativa posada en marxa al 2014 va esdevenir en aquell moment pionera a la demarcació i ha tingut una continuïtat amb bons resultats durant aquests anys. Se situa en el marc de les polítiques del foment de l’ocupació de l’equip de Govern i busca dinamitzar el mercat de treball recolzant les petites i mitjanes empreses compromeses amb la creació d’ocupació, incentivar la contractació de rodencs en situació d’atur per part d’empreses de tot el Tarragonès o de comarques properes, i impulsar la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació ajudant els emprenedors.

La partida destinada és de 121.282 euros, 85.000 euros més respecte l’any passat, gràcies a la modificació realitzada del pressupost de 2019, que va ser prorrogat per aquest any. El total es distribueix en dues línies diferents. La primera està destinada a la subvenció a empreses per a la contractació de persones desocupades empadronades a Roda de Berà. Pel que fa a la segona línia, es destina a l’autoocupació per a la creació d’una activitat empresarial individual, com a autònom, o col·lectiva.

En el cas de la línia 1, l’Ajuntament subvencionarà fins al 50% del cost total del contracte, amb un màxim de 950 euros mensuals de salari brut i amb un mínim del 50% de la jornada. Quant a la segona, se subvencionarà fins al 50% de les despeses de l’activitat detallades a les bases, amb un màxim de 3.000 euros.

Les ajudes tenen caràcter retroactiu a 1 de gener de 2020 i s’hauran de sol·licitar abans del 30 d’octubre.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This