El curtmetratge altafullenc ‘Me, a monster’ triomfa arreu del món malgrat la Covid-19

REDACCIÓ – Altafulla, 2/10/2020

El 27 de setembre de l’any passat, la productora tarragonina Most Wanted Studio llençava una campanya de micromecenatge que tenia com a objectiu aconseguir fons per fer front a la distribució en festivals de cinema del seu curtmetratge d’animació Me, a Monster?. La campanya va ser tot un èxit. Va superar el seu objectiu i va aconseguir recaptar 2.269 euros.

Un any després, el curtmetratge es troba en plena distribució en festivals de cinema. Al març, es va estrenar al Mecal PRO de Barcelona i, des de llavors, ja ha aconseguit més de 50 seleccions d’arreu del món. A banda de Catalunya i la resta d’Espanya, ja s’ha projectat a Itàlia, Kosovo, Àustria, Bòsnia i Herzegovina, Perú, Uruguai, Canadà, França, Mèxic, República Txeca, Alemanya i Brasil. I en els propers mesos, també podrà veure’s a Eslovàquia, Sèrbia, Bolívia, Japó, Puerto Rico, Taiwan, Paquistan i Estats Units.

“Tot allò, que va començar amb una petita campanya de micromecenatge, ha acabat sent una carrera plena d’èxits i d’agradables sorpreses”, afirma, Belinda Bonan, directora de Me, a Monster?

Ara bé, no tot ha estat un camí de roses. La seva estrena va ser a l’inici de la pandèmia per la Covid-19 i molts festivals es van posposar o, fins i tot, cancel·lar. Durant els vora tres mesos de confinament, l’activitat de festivals va quedar quasi bé parada. A partir de Juny, es va reprendre i, durant l’estiu, molts festivals s’han celebrat en format presencial, online o híbrid. Des de la productora, asseguren que el sector ha hagut de fer canvis i, tant ells, com els festivals, s’han hagut d’adaptar a les noves circumstàncies. El proper mes d’octubre, es projectarà a dos festivals del territori: el 46è FILMETS Badalona i el 5è FICVI de Vila-seca, ambdós en un format híbrid.

“Després de dos anys de dur treball, no esperes que la presentació del teu treball quedi malmesa per una pandèmia d’aquesta magnitud. Així que toca adaptar-se o morir”, comenta Joan Rubinat, productor de Me, a Monster?

Me, a Monster? és un curtmetratge d’animació dirigit a un públic familiar i especialment pensat per a nenes i nens d’entre 3 i 6 anys. El seu missatge principal és acceptar allò que és diferent i afrontar les pors que això genera. Rera el projecte, s’hi troben la Belinda Bonan i el Joan Rubinat, fundadors de Most Wanted Studio, una productora audiovisual afincada a Altafulla. L’any 2017 van estrenar el seu primer curtmetratge d’animació Back in Fashion (2017), seleccionat a 19 festivals de cinema internacionals i guanyador de tres premis.

Foto: Un fotograma de Me, a Monster? / MOST WANTED STUDIO

Hemeroteca

Tweets recents

Share This