Tarraco Viva farà parada a Altafulla els propers dies 11 i 12 d’octubre

REDACCIÓ – Altafulla, 1/10/2020

Altafulla tornarà a ser un dels escenaris de Tarraco Viva, el festival romà de Tarragona. El certamen s’havia de celebrar al maig però la pandèmia ho va impedir. Finalment, es realitzarà de l’11 al 18 d’octubre, i ho farà amb una programació que recull 184 actes, un terç dels quals seran en format digital i audiovisual per seguir a través de les xarxes.

D’aquests, dues propostes es desenvoluparan a Altafulla. Per una banda, la Pallissa de l’Era del Senyor serà l’escenari, el proper diumenge 11 d’octubre, de la recreació històrica ‘Plebs. La vida de la gent corrent a l’antiga Roma’, que anirà a càrrec de l’Associació Projecte Phoenix. Tindrà una durada de 45 minuts i començarà a les 17:00 hores. L’Associació Projecte Phoenix és un grup d’afeccionats a la història de l’antiga Roma que, a través de reconstruccions fidedignes de vestuari, mobiliari i altres elements de la cultura i civilització romana, pretén apropar aquell període històric al públic actual.

I per una altra banda, el Centre d’Entitats acollirà, l’endemà dilluns 12 d’octubre, la conferència ‘Vil·les romanes. Refugi dels poderosos’, que anirà a càrrec del prestigiós arqueòleg Joaquín Ruiz de Arbulo. Tindrà una durada de 60 minuts i començarà a les 12:00 hores del migdia. Joaquín Ruiz de Arbulo (Tudela, 1955) és expert en arqueologia urbana. Ha investigat en profunditat les ciutats romanes d’Empúries i Tarragona, i també ha treballat a Roma, Ostia Antica i Pompeia. És una de les veus més rellevants sobre la divulgació històrica romana, i va ser un dels científics que va participar en la candidatura tècnica perquè la Tarragona romana fora Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESO.

Les dues propostes se centraran en com vivia la gent a l’Antiga Roma i especialment com afrontaven els romans situacions crítiques com la pandèmia que estem vivint en l’actualitat.

Per assistir a qualsevol dels dos actes, cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme d’Altafulla, o bé, enviant un correu electrònic a nbarba@altafulla.altanet.org amb la finalitat de mantenir les mesures de seguretat per la Covid-19. És obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic.

Foto: Imatge d’arxiu de l’edició 2019 al Parc de Voramar d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This