Altafulla és un dels municipis itinerants de la ruta circular ‘Grand Tour’

REDACCIÓ – Altafulla 1/10/2020

Altafulla és una de les destinacions turístiques itinerants que forma part de la ruta circular ‘Grand Tour de Catalunya’, que ha impulsat el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT).

Aquest mes de setembre s’ha dut a terme el llançament d’aquest producte en el mercat català i, a la resta de mercats prioritaris, serà a principis de l’any vinent. Es tracta d’una ruta circular per conèixer els seus principals atractius patrimonials i naturals amb vehicle per descobrir i gaudir de Catalunya de nord a sud i d’est a oest en diferents dies.

Aquesta proposta inclou punts de visita de tipus cultural, natural i enogastronòmic que un no pot deixar de visitar si es desplaça a la destinació. Alhora, s’aprofiten aquests atractius per promocionar experiències menys conegudes però igualment interessants.

En total, el Grand Tour de Catalunya ofereix més de 400 propostes d’activitats repartides al llarg de 2.000 quilòmetres de ruta que cadascú podrà fer al seu ritme.

Itinerari 6: Terrassa – Reus

Altafulla és un dels set municipis a visitar en l’itinerari 6 que abraça les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Tarragonès i el Baix Camp. Concretament, la visita a Altafulla és la posterior a la de Vilafranca del Penedès i l’anterior a la de Tarragona.

S’hi destaca el Castell dels Montserrat, molt ben restaurat, la Vila Closa amb les restes de muralla, portals, torres, merlets, l’església de St. Martí, els carrers, les placetes, i les raconades que en fan un conjunt medieval harmoniós i captivador; el Passeig de Botigues de Mar, que provenen dels magatzems dels pescadors del segle XVIII, i la Vil·la romana dels Munts, jaciment notable de Catalunya declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Natalia Sanz, ha remarcat que “és un projecte que encaixa perfectament amb la idea del turisme de proximitat que aquest estiu hem viscut, però alhora també que promou el coneixement del territori, potencia els productes de proximitat i el respecte pel medi ambient”.

Natalia Sanz ha recordat que “Altafulla se sent molt identificada amb aquesta proposta perquè representa el model turístic sostenible que volem pel futur de la nostra vila: un turisme divers i de qualitat, apte per descobrir la nostra destinació durant tot l’any”.

Foto: Una imatge de la plaça del Pou, a la part més antiga d’Alttafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This