Prohibides les trobades de més de sis persones

REDACCIO – Torredembarra, 26/9/2020

La prohibició de fer reunions de més sis persones ha entrat en vigor aquest dissabte després que s’hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Queden fora d’aquesta prohibició les activitats religioses, les docents, les d’oci infantil i juvenil (extraescolars), les d’intervenció sociosanitària, les culturals i els transports.

Les biblioteques, museus i monuments queden oberts complint amb el seu pla sectorial i les activitats lúdiques, esportives, els parcs d’atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions.

Aquesta limitació, que ha rebut l’autorització judicial corresponent, tampoc s’aplica al dret a la manifestació. La resolució estableix una durada inicial de 15 dies.

La resolució, signada pels consellers de Salut i Interior, argumenta que l’augment de l’activitat laboral i professional i la represa de l’activitat dels centres educatius i les universitats «obliga a reforçar les mesures necessàries amb l’objecte de trencar les cadenes de transmissió comunitària, evitar els contagis i impedir l’expansió de la infecció».

En aquest sentit, apunta que més del 60% dels brots declarats i actualment actius a Catalunya tenen el seu origen en les trobades de persones d’àmbit familiar i de caràcter social, externes a la bombolla de convivència, que representen «més del 50% dels casos declarats».

Per això, el Govern defensa que cal reforçar les mesures i restringeix encara més les trobades socials, que ja estaven limitades a 10 persones des de finals d’agost.

Foto: Imatge d’arxiu dels bars i restaurants de la plaça de la Font de Torredembarra. / TDB Actualitat

Hemeroteca

Tweets recents

Share This