Focs artificials silenciosos a Roda de Berà

REDACCIÓ – Roda de Berà, 25/09/2020

A partir d’ara, a Roda de Berà, es podran veure focs artificials silenciosos o menys sorollosos en els actes organitzats pel seu Ajuntament. La proposta, presentada per Junts per Roda, s’ha aprovat en el Ple municipal amb els vots a favor dels grups de Junts, Tria Roda, PP, C’s i ERC. El PSC s’hi ha abstingut.

Albert Martin, regidor i portaveu de Junts per Roda de Berà, ha afirmat que la intenció de la moció és la de “fer dels espectacles uns actes inclusius, conciliadors i respectuosos amb totes les persones i els animals, a la vegada que garantir l’espectacle visual. Com a consistori som els primers a donar exemple”.

L’acord també demana “optar per espectacles visuals amb làser o piro musicals”, així com també insta al consistori a conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre els riscos de la pirotècnia convencional en dates assenyalades com Sant Joan.

Totes aquestes mesures estan pensades en els col·lectius que més pateixen els efectes dels petards, com ara les persones amb autisme, fonofòbia, Alzheimer, vertígens i altres malalties mentals, que els pot provocar estrès, desorientació i nerviosisme. També afecta negativament als gossos i a altres animals.

Foto: Roda de Berà és el primer municipi en aprovar una moció a favor de l’ús de pirotècnia silenciosa. / TDB ACTUALITAT

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This