Gepec-EdC i l’Ajuntament d’Altafulla reediten l’acord de gestió i custòdia de la Finca Canyadell

REDACCIÓ – Altafulla, 22/9/2020

L’Ajuntament d’Altafulla i el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (Gepec-EdC) han reeditat aquest dimarts, 22 de setembre, l’acord de gestió i custòdia de la Finca Canyadell. La signatura ha anat a càrrec de la coalcaldessa d’Altafulla i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, i el president del Gepec-EdC, Xavi Jiménez.

Es tracta d’una finca costanera de gairebé 1,3 hectàrees d’extensió, majoritàriament de bosc i situada a prop de la platja del Canyadell. L’acord reedita la gestió del projecte de custòdia quiropterològica impulsat pel Gepec-EdC amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i la Fundación Biodiversidad amb l’objecte, entre d’altres, de “recuperar poblacions de ratpenats d’un elevat interès per a la biodiversitat d’aquest entorn”, com ha assenyalat el president del Gepec-EdC, Xavi Jiménez.

Aquesta recuperació va començar fa uns anys amb l’habilitació d’unes cavitats naturals que són l’hàbitat d’aquesta espècie. En aquesta finca també hi ha instal·lada una seu de l’escola de naturalistes del GEPEC i un viver experimental de planta autòctona. Xavi Jiménez ha avançat també que “s’està treballant perquè estudiants ambientals europeus realitzin estades a la finca”.

La coalcaldessa i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha recordat que un dels projectes més propers a desenvolupar serà l’adequació de la cova natural on habiten els ratpenats en què s’habilitarà un itinerari marcat del seu hàbitat. Aquesta proposta ha rebut una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat, d’uns 12.000 euros, i ha estat redactada pels tècnics del Gepec-EdC.

La vigència d’aquest acord de gestió i custòdia té una durada de quatre anys, prorrogables sempre i quan hi hagi l’interès per ambdues parts.

Foto: L’espai és avui una de les seus de l’escola de naturalistes de l’entitat, i hàbitat de ratpenats i d’un viver experimental de planta autòctona. / AJ. ALTAFULLA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This