Els Fogons del Drac encén la cuina més catalana a la Riera de Gaià

JORDI SALVAT – La Riera de Gaià, 17/9/2020

La setmana passada va obrir portes un nou restaurant al cor del Baix Gaià: els Fogons del Drac. Aquest nou establiment neix en un espai emblemàtic de la Riera de Gaià, al número 64 del carrer Sant Joan, que fa dècades ja va ser una referència culinària quan el seu nom era La Masia de l’Era, però que ha viscut anys foscos amb diversos canvis de propietat. Ara, el Grup Solric l’ha convertit en el seu quart establiment amb una aposta clara per la cuina més catalana i la brasa més autèntica.

La nova propietat ha fet alguns canvis en aquesta masia que té més de dos segles d’antiguitat i que a la Riera se la coneix com la Casa Nova, però conserva aquella autenticitat dels masos catalans que sempre l’ha caracteritzat. Han mogut la brasa a una ubicació menys central i ha quedat una terrassa més diàfana, amb unes vistes espectaculars als camps d’oliveres i garrofers del Baix Gaià, amb la Nou al fons. A dins, hi ha cinc sales tematitzades i que compten amb totes les mesures anti Convid-19, ideals per a grups familiars i empreses. La capacitat del restaurant és ara de 150 persones, però quan se superi la pandèmia podrà arribar a les 200.

El director del grup Solric, Roberto Iserte, té molt clar l’objectiu dels Fogons del Drac: “Volem ser un referent en les carns a la brasa, les calçotades i la cuina més catalana.” I per això compten amb un producte de primera qualitat, amb una àmplia carta on destaquen les carns a la brasa i les graellades, però també amanides, xató, embotits, cargols, bacallà…

Els Fogons del Drac obre cada dia -menys el dimarts, que serà el descans setmanal- a partir de les nou del matí amb una oferta potent d’esmorzars de forquilla, amb llesques però també callos o calamarcets amb mongetes, amb un menú de 8,50 euros.  Al migdia es pot gaudir d’un un menú setmanal de 13,90 euros amb beguda inclosa i 11,90 amb beguda a part, que permetrà triar entre 56 referències diferents de vi i 6 de cava. Aquesta possibilitat d’escollir entre el vi de la casa o vins de més qualitat és una de les característiques del nou establiment. També faran sopars els divendres i dissabtes i aquests dos dies no tancaran entre les 9 i les 24 hores. El restaurat rierenc també ofereix uns menús especials: parrillada (33 euros amb beguda i 31 sense beguda), xuletón (49/47) i cap de setmana (29/27). Una oferta adaptada a tots els gustos en un indret únic.

Foto: A dalt, un dels menjadors del restaurant Els Fogons del Drac i, a baix, Roberto Iserte a la terrassa. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This