L’ocupació als Càmpings Tarragona Ciutat baixa un 40% aquest estiu

REDACCIÓ – Tarragona, 14/9/2020

A l’espera de disposar de les xifres definitives que es presentaran a finals d’octubre, l’agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat -integrada pels set establiments del terme municipal de Tarragona, els quatre darrers als Baix Gaià: Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de la Mòra, Tamarit Beach Resort, Trillas Platja Tamarit i Caledònia- ha volgut fer una primera valoració de la temporada alta d’estiu, que es confirma com la pitjor de la seva història a causa de les atípiques circumstàncies derivades de la crisi sanitària. “Malgrat l’enorme esforç realitzat pels empresaris i la il·lusió que havíem posat per remuntar la temporada, la brusca caiguda de clients, -que ronda el 40% – ha estat generalitzada i determinant en el nostre sector”, exposa el president Agustí Peyra.

S’enfonsen els mercats alemany i holandès

L’augment del visitant nacional, amb reserves d’última hora i molta rotació, ha permès maquillar unes xifres que ronden aquesta caiguda mitjana del 40%. El descens de públic internacional ha estat molt més acusat, amb una baixada mitjana propera al 70% que fins i tot s’intensifica en el cas dels turistes alemanys i holandesos (80%), dos dels mercats més importants per als grans càmpings de la ciutat de Tarragona. En el cas del client francès la caiguda arriba al 60%: aquest any només han vingut aquells que s’han decidit per viatjar en el seu propi vehicle des del sud de França.

Pel que fa a la tipologia d’allotjament, la major demanda ha correspost al bungalow i mobilhome, sens dubte els grans protagonistes d’aquestes vacances. En aquest sentit, l’agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat reitera la seva petició de suport a les administracions competents en matèria urbanística per poder modernitzar les seves instal·lacions de manera sostenible i guanyar en competitivitat. La tendència de la demanda en aquests mesos ha evidenciat l’aposta pel bungalow amb serveis de qualitat en un model resort: “El bungalow i el mobilhome, degut a les seves característiques, han sigut els tipus d’allotjament amb més demanda i han permès contenir la caiguda general d’ingressos”. analitza Peyra.

Els mals resultats d’ocupació arriben a més agreujats per l’important esforç econòmic per garantir la seguretat, ja que les inversions en elements i procediments anti-Covid 19 estan sent costoses per a les empreses i difícilment es podran amortitzar. Aquest any fins i tot havien reforçat les seves plantilles per aplicar adequadament els nous protocols higiènic-sanitaris. Els set càmpings de el terme municipal de Tarragona donen total prioritat a l’acompliment de les garanties sanitàries més exigents, tant per a clients com a empleats, sense per això perdre el valor afegit de l’experiència càmping.

Foto: Tamarit és un espai que alberga diversos càmpings al Baix Gaià. / CÀMPINGS TARRAGONA

 

 

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This