Creixell suspèn la Festa Major del Santíssim Sagrament i només manté l’Ofici Solemne

REDACCIÓ – Creixell, 14/9/2020

L’Ajuntament de Creixell ha fet oficial aquest dilluns, 14 de setembre, la suspensió de la Festa Major del Santíssim Sagrament o de la Minerva 2020 i de tots els actes programats que s’havien de celebrar i que es suspenen a causa de la Covid-19.

La regidora delegada de l’àrea de Festes Pili Romero explica que “molt a contracor ens hem vist abocats a suspendre els actes de la Festa Major Grossa de Creixell, la del Santíssim Sagrament.” “Amb l’actual evolució de la pandèmia i els rebrots a Catalunya. es fa difícil garantir al 100% la seguretat del públic assistent als actes que havíem preparat”, afirma Romero. Per tot plegat, finalment l’Ajuntament de Creixell ja pres aquesta dràstica decisió de suspendre la Festa Major del Santíssim Sagrament, que ha estat presa de comú acord entre els membres de l’equip de Govern Municipal.

Es manté l’Ofici Solemne

L’únic acte de la Festa Major que es realitzarà és l’Ofici Solemne del Santíssim Sagrament el proper diumenge, 20 de setembre, a les 12:00hores, a l’Església Parroquial de Sant Jaume de Creixell. A l’Ofici Solemne del Santíssim Sagrament hi participarà el Cor de Veus de Torredembarra format per Natália Casasús, soprano; David Molina, mezzo; Jordi Boltà, tenor i Marina Ciuró, baríton i organista.

En aquest acte, mossèn Joan Brulles s’acomiadarà de la Parròquia i del poble de Creixell, després de dotze anys com a rector de la vila. Molt aviat, Brulles, marxarà destinat a una nova missió pastoral i eclesiàstica al Marroc, concretament a la ciutat de Rabat.

Enguany les tradicionals coques del Pa Beneit estaran embolicades en plàstic i ja estaran dipositades a l’interior de l’Església de Sant Jaume. No hi haurà la tradicional Processó del Pa Beneit. Un cop beneïdes, es distribuiran entre les famílies de la Vila però no es podran menjar a l’interior de l’Església com era tradicional i se les hauran d’emportar a casa seva. Tampoc es farà la benedicció del vi i la degustació dins de l’Església.

Foto: Una imatge de la processo del pa beneït, que aquest any no es farà.. / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This