Creixell acollirà la presentació del llibre de Patricia Terrado sobre els ports antics de Tarraco

REDACCIÓ – Creixell, 9/9/2020

El divendres 18 de setembre, a les 19·30 hores, al Casal Municipal de Creixell, es farà la presentació del llibre Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s. II aC – III dC) de Patricia Terrado Ortuño, guanyador del Premi Tarragonès Beca d’Investigació 2018. La presentació anirà a càrrec de Jaume Massó, arqueòleg, historiador i museòleg. Terrado és actualment l’arxivera municipal d’Altafulla.

L’estudi sobre els ports antics és un tema d’actualitat que reuneix estudis de disciplines tan diverses com la història, la geologia o l’arqueologia subaquàtica. Les noves tecnologies apropen als investigadors i investigadores no només a conèixer els jaciments portuaris, sinó també a establir les relacions entre els ports, les seves jerarquies i les xarxes comercials.

Aquest llibre ofereix un catàleg dels enclavaments portuaris del litoral tarraconense en un espectre cronològic comprès entre els segles II aC i III dC. Les fonts clàssiques, els estudis d’arqueologia i les dades geomorfològiques ens permeten aproximar-nos a col·locar sobre el mapa els ports que formaven part de la xarxa marítima de Tarraco. L’objectiu d’aquest treball és conèixer els ports que poblaven el litoral tarragoní a partir de dades i evidències de diferent natura i origen.

En definitiva, aquesta investigació respon a la necessitat de completar els estudis sobre la ciutat de Tarraco i el seu territori centrant-nos en el port i les seves infraestructures auxiliars. El treball és una eina per a tots aquells investigadors i investigadores interessats en la història portuària tarragonina i del seu entorn, però també per a aquelles persones interessades pel patrimoni marítim de Tarraco.

Foto: Patrícia Terrado va guanyar el Premi Tarragonès Beca d’Investigació 2018. / PORT DE TARRAGONA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This