Desmantellen una plantació de més 1.200 plantes de marihuana a Creixell

REDACCIÓ – Creixell, 7/9/2020

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Creixell han desmantellat una plantació clandestina de marihuana amb mes de 1.200 plantes, que es trobava a l’interior d’un habitatge unifamiliar de la localitat de Creixell, detenint a una persona que es trobava a cura de la mateixa per la seva presumpta implicació en els delictes de tràfic de drogues -cultiu i elaboració de marihuana- i defraudació de fluid elèctric.

La recerca de la trama va començar a inicis d’any, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement d’una possible activitat il·legal que s’estaria duent a terme en un habitatge unifamiliar del nucli urbà de Creixell. Després de tenir coneixement del fet i establir contacte amb la Policia Local de la localitat es va crear un equip conjunt de treball a fi de corroborar la informació rebuda i en el seu cas investigar i obtenir les proves necessàries per a l’esclariment dels fets.

De les primeres actuacions practicades es va poder descobrir com en els exteriors de l’habitatge investigat, hi havia diferents elements dels utilitzats normalment en el cultiu indoor de marihuana, comprovant com la mateixa figurava en règim de lloguer des de finals de 2019, per part d’una persona que pel que sembla l’hauria llogat amb l’única intenció d’establir un cultiu rotacional de marihuana en el seu interior. També es va poder comprovar que aquesta persona no residia en l’habitatge, ni disposava d’ingressos ordinaris per a fer front a les despeses que ocasionava la mateixa.

Després de diverses setmanes de recerca i avaluar els primers indicis es va poder corroborar que l’habitatge s’havia llogat amb l’únic objectiu d’establir una plantació de marihuana. Així durant el matí d’aquest dilluns, 7 de setembre, una vegada obtingut manament d’entrada i registre de l’autoritat judicial, es va establir un operatiu policial conjunt format per agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, a fi d’explotar la informació obtinguda en la recerca, practicant un registre domiciliari en l’habitatge investigat, descobrint en el garatge de la mateixa una plantació de marihuana d’alt rendiment composta per 1.280 plantes de marihuana llesta per a la recol·lecció, marcant aquesta un pes de 180 quilos, així com materials i útils per a la producció intensiva d’aquesta substància.

Per aquest motiu es va procedir a la detenció d’un home de nacionalitat marroquina, el qual es trobava a la cura i vigilància de la plantació, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric, sent lloc a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Foto: Una imatge de l’interior de la plantació. / GUÀRDIA CIVIL

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This