La tempesta afecta el Baix Gaià amb inundacions i talls de llum

REDACCIÓ – El Catllar, 29/8/2020

Feia moltes setmanes que no plovia amb ganes al Baix Gaià i la tempesta caiguda amb certa intensitat la nit d’aquest divendres a dissabte, 28 i 29 d’agost, ha tingut alguns efectes en aquest territori. Al Catllar, un total de 628 abonats han patit un tall en el subministrament elèctric a causa de la tempesta d’unes catorze hores, des de divendres a les onze de la nit a la una del migdia de dissabte, quan es va donar per reparada l’avaria.

A la conca del riu Gaià, les pluges més fortes s’han concentrat sobretot al tram mig i en especial al Baix Gaià. El torrent de Vespella i Salomó i el riu Gaià han baixa amb força. Fruit d’això, la desembocadura del Gaià també ha augmentat força de cabal.

Diverses incidències a Torredembarra

A Torredembarra, al voltant de la mitjanit, la Policia Local va haver de tancar al trànsit el pas soterrat de Viló, que havia quedat inundat a causa de les fortes pluges. A la platja dels Muntanyans, la passarel·la soterrània del carrer dels Bonafilla també ha quedat inundada.

La Policia Local ha atès nombroses trucades de veïns del municipi en relació als danys generats per les precipitacions. Al llarg de la matinada, veïns dels barris de Sant Jordi i Babilònia alertaven de falta de subministrament elèctric als seus carrers. També s’han rebut alertes per inundacions en aparcaments particulars i per incidències en el cablejat elèctric.

La caiguda d’un arbre d’un domicili a la cantonada del carrer de Noguera amb l’Avinguda Diagonal, ha provocat l’ensorrament del mur perimetral de l’habitatge i ha ocasionat desperfectes en dos vehicles que hi havia estacionats al carrer. Aquest matí de dissabte, però, Bombers i Policia Local han intervingut per recondicionar la via.

A Altafulla, la circulació pel Camí de la platja va quedar afectat i es va haver de donar pas alternatiu per Camí del Prat i hi van haver actuacions dels Bombers per acumulació d’aigua en algun domicili.

A Creixell, la plaça Major, que està en obres, es va convertir en un riu i la Brigada municipal ha hagut de netejar carrers i reordenar els contenidors moguts per l’aigua.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 436 trucades arreu de Catalunya, sent el Tarragonès la comarca amb més trucades, 199 trucades i una part important han estat des del Baix Gaià. Des d’Altafulla n’hi ha hagut 31 i des del Catllar, 13.

A la conca del riu Gaià, les pluges més fortes s’han concentrat sobretot al tram mig i en especial al Baix Gaià. El torrent de Vespella i Salomó i el riu Gaià han baixa amb força. Fruit d’això, la desembocadura del Gaià també ha augmentat força de cabal.

Foto: Arbre caigut a Torredembarra. / Una imatge d’aquest dissabte del pas del riu Gaià pel Catllar. / AJ. TORREDMBARRA / GORETTI GATELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This