La Festa Major de Sant Bartomeu de Roda de Berà arrenca aquest 20 d’agost amb un concert dels Julivert

REDACCIÓ – Roda de Berà, 20/8/2020

“Un any diferent, una Festa Major diferent, els mateixos desitjos, el mateix sentiment”, assegura l’alcalde Pere Virgili en el seu escrit al programa de la Festa Major. Perquè en un any tan incert, Roda de Berà es prepara per fer un parèntesi i gaudir durant sis dies de la seva festa gran, adaptada a la nova normalitat i a les circumstàncies del moment.

A causa de la Covid-19, el programa s’ha vist reduït considerablement, deixant només aquells esdeveniments que tant els tècnics municipals com l’equip de Govern han considerat que es poden celebrar seguint els protocols de les autoritats sanitàries i amb totes les garanties de seguretat. D’aquesta forma, tots els actes que conformen l’actual programa de la Festa Major de Sant Bartomeu es podran celebrar amb seguretat, sense que hi hagi perill d’aglomeracions ni de contagis.Tots els actes són gratuïts, tindran aforament limitat i es garantirà la distància de seguretat entre els assistents. Per suposat, la mascareta serà obligatòria.

 

Programa d’actes

Dijous, 20 d’agost

A partir de dos quarts de vuit de la tarda, a la plaça dels Pins, el grup torrenc Julivert farà somriure a tots els assistents sota la mascareta amb les seves cançons populars i de taverna. Amenitzaran la presentació del nou BOI. Després de dos anys sense editar cap número de la miscel·lània rodenca, el Centre d’Estudis Rodencs presentarà un índex, el “BOI Punt i seguim”, una recopilació dels articles publicats als quaranta números editats des del seu naixement amb fotografies inèdites.

Seguidament el jurat desvetllarà el nom dels guanyadors del Concurs de Poesia i es lliurarà el premi a la guanyadora del Concurs de Portada de la Festa Major, la dissenyadora gràfica Isabel Mondéjar.

 

Divendres, 21 d’agost

L’animació infantil amb la Dàmaris Gelabert arribarà el divendres a la tarda, a partir de dos quarts de vuit, al Poliesportiu Municipal. L’entrada és gratuïta i l’aforament serà limitat per ordre d’arribada.

 

Dissabte, 22 d’agost

A les vuit de la tarda tindrà lloc el concert “Bach i la immensitat”, a l’església parroquial de Sant Bartomeu. Marina Durany, al traverso, i Dani Espasa, amb el clavicèmbal, ambdós instruments del segle XVIII, interpretaran sonates de J.S. Bach. També inclourà una mostra d’escultures elaborades per la pròpia Marina Durany.

 

Diumenge, 23 d’agost

A la una de la tarda els germans Nogués faran el tradicional toc de vigília, a l’església parroquial.

A partir de les set de la tarda, l’Esbart Santa Eulàlia de Banyertes del Penedès amenitzarà amb les seves actuacions el pregó de Festa Major, al Poliesportiu.

Seran els actors Cristina Dilla i Sergi Cervera els encarregats del pregó d’aquest any. Cristina Dilla és una actriu catalana coneguda pels seus papers a sèries de TV3 com Temps de Silenci i Vent del plà, i a pel·lícules com Tres metros sobre el cielo o Embrujo de Shangai. Sergi Cervera és un actor, productor i director català. Ha participat en programes de televisió com el Polònia, imitant Albert Rivera i Raül Romeva; i a episodis de sèries com Hospital Central, La Riera, Cites, El Caso, Merlí i Centro médico. És el director i productor de la sèrie de TV3 Jo em quedo a casa, ambientada en la pandèmia de la Covid-19.

Seguidament, l’Ajuntament farà un reconeixement especial als voluntaris i voluntàries de la Covid-19; i lliurarà diplomes en reconeixement als mèrits esportius a Míriam Muñoz, medalla d’or al campionat de Catalunya de Judo en categoria aleví; i a les campiones de Catalunya Xou Quartet de patinatge artístic, Ariadna Roca, Celia Martínez, Noelia Muñoz i Regina Espada.

A partir de les onze de la nit, Cristina Dilla i Sergi Cervera presentaran l’obra de teatre “El paradís d’Einstein”, a la Pedrera de l’Elies.

 

Dilluns, 24 d’agost

El dilluns, Diada de Sant Bartomeu, a les deu del matí el toc de festa a càrrec dels germans Nogués ens avisarà de l’inici de la festa, perquè només mitja hora més tard tindrà lloc la sortida del seguici del Pa Beneït, des del Poliesportiu Municipal cap a l’església parroquial. Allà, amb la imatge del nostre patró Sant Bartomeu, s’iniciarà la processó i, en finalitzar, la missa solemne.

Seguidament, tindrà lloc la tradicional subhasta de la Coca del Goig, a la plaça de l’Església, i un concert vermut a la plaça dels Pins, a càrrec de la Cobla Principal de Llobregat.

A partir de les onze de la nit l’orquestra de ball La salseta del Poble Sec oferirà un concert al Pavelló Municipal.

 

Dimarts, 25 d’agost

La cantada d’havaneres no podia faltar per posar punt i final a la Festa Major. Serà amb el grup “Xarxa”, a partir de les set de la tarda, al Pavelló Municipal.

I en acabar, podrem gaudir d’un castell de focs que es podrà veure des de qualsevol punt de l’avinguda Fèlix Martorell, per evitar aglomeracions.

 

Dissabte, 29 d’agost

Finalment, fora de les dates de la festa però dins del programa, tindrà lloc el XIX Trofeu Lluís Marco. A partir de les set de la tarda el primer equip del C. Atl. Roda de Barà, de 2a catalana, s’enfrontarà a l’equip convidat, el CF Vilanova, de 1a catalana, i clouran definitivament la festa gran de Roda de Berà. Una festa diferent, adaptada a les circumstàncies del moment, i seguint totes les mesures de seguretat necessàries.

 

Foto: Els Julivert donen el tret de sortida de la Festa Major de Roda de Berà. / JULIVERT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This