El Catllar celebra la seva Festa Major 2020

REDACCIÓ – El Catllar, 7/8/2020

Aquest proper dijous, 13 d’agost, amb el toc de campanes i el pregó a càrrec del metge del Catllar, el doctor Santi Borràs, arrencarà la Festa Major del Catllar 2020, que s’allargarà fins el 24 d’agost. Serà una festa major molt diferent a les dels darrers anys a causa de la Covid-19, amb aforaments limitats, distanciament i ús de mascaretes i retransmissions a través de Youtube.

“Malauradament, aquest any és excepcional per la pandèmia que ens toca viure, però tot i així, hem programat una sèrie d’actes tenint en compte les indicacions i les normatives que les autoritats sanitàries dictaminen. Volem que les Catllarenques i Catllarencs puguin gaudir de la seva Festa Major i alhora mantenim el compromís amb el sector cultural que, entre d’altres, és un dels grans afectats per la crisi de la COVID-19”, afirma el regidor de Festes, Francesc Saigí, que afegeix: ”Malgrat les dificultats, s’ha intentat mantenir l’essència de la Festa Major, completant un programa amb dotze dies seguits d’activitats.”

Saigí destaca com a novetat adaptada a la nova realitat, que molts actes es retransmetran en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament del Catllar. En la majoria d’esdeveniments és obligatori adquirir l’entrada anticipada pel control de l’aforament i les reserves s’han de fer a través del telèfon 977653101 o a l’APP Reservaplay  fins el mateix dia, si és laborable o al dia anterior laborable, si és cap de setmana o festiu. També es pot fer reserva on-line aquí.

Un dels grans actes que no es podrà celebrar a causa de la Covid-19 és la Diada Castellera de la Festa Major, que en els darrers anys s’ha convertit en una de les grans cites de l’estiu casteller. L’Ajuntament del Catllar ha organitzat en el seu lloc un debat casteller a la mateixa plaça de la Vila amb els caps de colla de la Jove de Tarragona, Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls.

Programa d’actes

Dijous 13

– A les 20.00 h: TOC DE CAMPANES

– A les 20.15 h: PREGÓ DE FESTA MAJOR AMB SANTI BORRÀS. A la plaça de la Vila (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1) (Retransmissió en directe)

Divendres 14

– A les 20.00 h: INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DE PINTURA I DE LA CASA DE LA FESTA. A la Sala Polivalent del Centre Cultural. (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1)

Dissabte 15

– A les 21.00 h: HAVANERES AMB SONS DEL MAR. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1) (Retransmissió en directe)

Diumenge 16

– A les 19.30 h: TEATRE “CREMA CREMADA” AMB TEATRETERÀPIA. A l’auditori del Centre Cultural (Aforament limitat. Entrada anticipada *2)

Dilluns 17

– A les 19.00 h: SHOW “TITELLES I PALLASOS” AMB LA COMPANYIA 3/4 DE 15. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1)

Dimarts 18

– A les 19.00 h: TEATRE “EL PETIT PRÍNCEP” AMB MARTÍ OLALLA I LA TABITA. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1)

Dimecres 19

– A les 21.00 h: HAVANERES AMB SONS DEL MAR. Al local social de Pins Manous (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1)

Dijous 20

– A les 19.00 h: CONCERT FAMILIAR “LOLO, ON ETS?” AMB CAT ROCK I RAT CEBRIAN. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1) (Retransmissió en directe)

Divendres 21

– A les 20.00 h: CONCERT DE FESTA MAJOR AMB L’ORQUESTRA SELVATANA. PRIMERA PART. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1) (Retransmissió en directe)

– A les 24.00 h: CONCERT DE FESTA MAJOR AMB L’ORQUESTRA SELVATANA. SEGONA PART. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1) (Retransmissió en directe)

Dissabte 22

– A les 8.00 h: MATINADES AMB ELS GRALLERS DEL CATLLAR. Organitza la Colla de Gegants i Grallers del Catllar.

– A les 12.00 h: MISSA DE FESTA MAJOR. A l’Església parroquial.

– A les 18.00 h: DEBAT CASTELLER AMB ELS CAPS DE COLLES DE LA COLLA JOVE DELS XIQUETS DE TARRAGONA, CASTELLERS DE VILAFRANCA I COLLA VELLA DELS XIQUETS DE VALLS. A la plaça de la Vila (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1) (Retransmissió en directe)

– A les 18.30 h: FINALS DEL TORNEIG DE FESTA MAJOR DE TENNIS I PÀDEL.

Tot seguit ENTREGA DE PREMIS. A les pistes Municipals de Tennis i Pàdel de la Torre d’en Guiu.

– A les 20.30 h: CONCERT JOVE AMB L’ORQUESTRA ALL I OLI. A la Torre d’en Guiu: (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1) (Retransmissió en directe)

Diumenge 23

– A les 8.00 h: MATINADES AMB ELS TIMBALERS DEL CATLLAR. Organitza la Colla de Diables del Catllar.

– A les 12.00 h: BALLADA DE GEGANTS, CAPGROSSOS I RECOLLIDA DEL XUMET. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1). Organitza la Colla de Gegants i Grallers del Catllar (Per fer l’entrega del xumet cal inscriure’s enviant un correu electrònic a collageganteradelcatllar@gmail.com).

– A les 19.00 h: TROFEU DE FESTA MAJOR: C.E. EL CATLLAR – C.D. EL MORELL. Al Camp de Futbol Municipal.

– A les 21.30 h: EXHIBICIÓ DE FOC. A les escoles velles (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1). Organitza la Colla de Diables del Catllar.

– A les 23.00 h: ESPECTACLE “1001 GAGS” DE JORDI RÍOS I MÒNICA PÉREZ. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1)

Dilluns 24

– A les 22.00 h: CINEMA A LA FRESCA. “ALADÍN”. A la Torre d’en Guiu (Aforament limitat. Entrada anticipada gratuïta *1)

– Tot seguit: TRONADA FINAL DE FESTA. Organitza la Colla de Diables del Catllar.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This