El Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià guanya la Batalla de Foc 2020

REDACCIÓ – La Riera de Gaià, 3/8/2020

El Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià ha esta escollit com el guanyador de la Batalla de Foc 2020, un certamen en la qual han participat bèsties de tot Catalunya. La final ha enfronta dues bèsties de foc del Baix Gaià: el Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià i la Nicaseta de la Colla de Diables del Catllar. La votació popular s’ha decantat per la bèstia rierenca.

El Drac de Santa Margarida és una peça de bestiari festiu que emula el drac-cucafera que la santa va vèncer. Va acompanyat per un nombrós grup de tabalers i és l’eix de diverses activitats. El va construir el 2011 Joan Miró i Oró de fibra de vidre, impulsat pel Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera. Pesa 50 quilos i té una llargada de 2,8 metres i una alçada d’1,44 metres. El 2017 el va restaurar el mateix Joan Miró.

La vigília de Santa Margarida es fa la Vetlla del Drac, amb la despertada i un concert, i l’endemà, dia de festa local, després de la missa major, es fa una petita representació de la victòria de la santa damunt el Drac, amb parlaments i una dansa tocada per gralles.

Foto: El Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià en acció. / BLANCA ADIEGO MONJE

Hemeroteca

Tweets recents

Share This