Torredembarra i Roda de Berà reforcen el control de l’aforament de les seves platges

REDACCIÓ – Torredembarra/Roda de Berà, 24/7/2020

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha dictat un ban per recordar a la ciutadania les mesures de control d’aforament que es duen a terme a les platges del municipi a causa de la Covid-19, les quals poden arribar a comportar que es limiti l’accés a sectors que registrin els nivells màxims d’ocupació, tenint en compte que com més s’apropa el mes d’agost, més banyistes fan ús de d’aquest espai.

Amb l’inici de la temporada de serveis a les platges, ja es va anunciar que el control d’aforament es realitzaria en funció del seu ús. Per facilitar aquest control i evitar aglomeracions, es van sectoritzar les platges informant de l’aforament permès en cada sector. Aquestes tasques de control es duen a terme amb el personal disponible de socorristes, informadors, voluntaris de Protecció Civil i Policia Local.

En el mateix ban, l’alcalde informa de la prohibició de reservar espais a la platja amb diferents elements (tovalloles, cadires, etc.). Si es detecten situacions d’aquest tipus, els articles seran retirats.

Controladors en dues platges de Roda de Berà

Per la seva banda, la regidoria de Turisme i Platges de Roda de Berà ha reforçat el control de les cales del Roc de Sant Gaietà, Punta d’en Guineu i Pallisseta, amb la incorporació de cinc controladors/informadors.

Protecció Civil va iniciar aquestes tasques a la platja Punta d’en Guineu fa dues setmanes, però la manca de voluntaris per cobrir tots els dies de la setmana i la necessitat d’evitar aglomeracions ha fet que l’Ajuntament prengués aquesta decisió. Així, a partir d’aquest divendres, 24 de juliol, es controlarà durant tot el dia, els set dies de la setmana, l’aforament de les dues cales amb un únic accés a cadascuna d’elles.

Des de l’inici de l’estiu el Consistori ha intentat dissuadir els banyistes d’anar a aquestes platges degut al seu aforament tan limitat, 60 persones la platja Punta d’en Guineu i 500 la Pallisseta. Una d’aquestes mesures va ser la creació a principis de juliol de la zona d’aparcament restringit temporal a l’àmbit del Roc de Sant Gaietà per evitar aglomeracions i derivar visitants cap a les platges on l’aforament no suposa un problema, les platges Llarga i Costa Daurada, degut a les seves grans dimensions.

Els cinc controladors també faran tasques d’informació perquè els banyistes compleixin les mesures de seguretat i d’higiene.

Foto: Una imatge de la platja de Torredembarra, que podria patir limitacions d’accés aquest mes d’agost. / ANNA F./AJ. TORREDEMBARAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This