Descobreixen al centre de Creixell un pou que comunica amb antigues galeries subterrànies

REDACCIÓ – Creixell,, 17/7/2020

Les obres de remodelació de la plaça Major de Creixell, que s’estan realitzant des de fa uns mesos, han permès descobrir un pou de 20 metres de profunditat que comunica amb les antigues galeries subterrànies que es troben sota els carrers de la vila

Era sabuda l’existència d’aquestes galeries subterrànies, que havien servit d’amagatall dels contrabandistes de finals del segle XIX i principis del XX  que es dedicaven a l’estraperlo a Creixell. També havien servit de refugi durant la Guerra Civil. A la vegada, es coneixia també l’existència també d’aquest tipus de coves i d’altres galeries subterrànies que comunicarien el Castell i les torres de defensa medievals del nucli històric amb la sortida de Creixell, en direcció a l’avinguda Catalunya i la platja

Aquesta troballa no afecta el desenvolupament i propera finalització de les obres, ja que s’ havia previst deixar-ho visible quan fa uns mesos s’ havia trobat la volta del pou. L’Ajuntament de Creixell anirà informant de les gestions corresponents que s’estan fent amb el Departament de Cultura i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i del ritme de les obres.

Des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Creixell s’està treballant conjuntament amb les àrees de cultura i patrimoni i amb la Generalitat per tal de poder fer visitables aquestes galeries subterrànies i que esdevinguin un atractiu turístic més de la vila del Baix Gaià.

Foto: Una imatge del pou descobert a la plaça Major de Creixell. / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This