S’obre el termini per presentar les sol·licituds dels ajuts a autònoms i pimes a Roda de Berà

REDACCIÓ – Rosa de Berà, 16/7/2020

Els autònoms, les pimes de fins a 15 treballadors, i les microempreses de Roda de Berà que hagin patit els efectes negatius de la crisi sanitària per la Covid-19, podran començar a presentar les seves sol·licituds per accedir a l’ajut extraordinari de l’Ajuntament a partir d’aquest divendres, 17 de juliol.

Les previsions de l’equip de govern rodenc són que aquest ajut pugui beneficiar més de 200 autònoms i pimes que hagin patit pèrdues involuntàries o hagin hagut de cessar la seva activitat com a conseqüència de l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19.

La quantia de la subvenció podrà ser de fins a 1.500 euros, segons la puntuació assolida d’acord amb els criteris inclosos a les bases, com són el tant per cent en què s’ha vist reduïda la facturació, que ha de ser d’almenys un 25% respecte al mes de març de 2019; o el nombre de persones que treballen a l’empresa.

Les sol·licituds s’hauran de presentar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament fins al 31 d’octubre i es resoldran de forma independent i per ordre de presentació. Les subvencions s’atorgaran per procediment de concurrència no competitiva amb aquest mateix ordre fins que el pressupost disponible s’hagi exhaurit.

Més de 500.000 euros en un Pla de reactivació econòmica

Des del primer moment l’Ajuntament va actuar per fer-hi front a l’impacte econòmic i social de la crisi sanitària i, emmarcades dins d’un Pla de reactivació econòmica, ha aprovat ja tota una sèrie de mesures per ajudar a pal·liar les conseqüències negatives de la crisi sanitària i els seus efectes en els negocis i en les famílies de Roda de Berà. El Pla està dotat amb un pressupost total de 523.000 euros, dins del qual s’ha contemplat aquesta prestació econòmica, a la qual es destinen 240.000 euros.

Per a l’elaboració de les bases l’equip de Govern va demanar la implicació de tots els grups a l’oposició, rebent propostes genèriques d’alguns d’ells i una col·laboració  activa amb diferents aportacions per part de Ciutadans i del Partit Popular que van acabar millorant el projecte.

Foto: Una imatge del ple rodenc. / AJ. RODA DE BERÀ

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This