La Covid-19 no pot amb l’Altacústic, que arrenca amb una edició especial però fidel a la idea de ‘Slow Festival’

REDACCIÓ – Altafulla, 25/6/2020

En un panorama de festivals musicals d’estiu marcat per la suspensió o ajornament a causa de la Covid-19 de moltes cites, algunes molt consolidades, l’Altacústic resisteix i ho fa amb una fórmula que no deixa de banda la qualitat musical que sempre ha caracteritzat aquest festival. La cita de la Vila Closa d’Altafulla, amb algunes de les veus més singulars i originals del panorama musical català, retorna amb una proposta que opta per les actuacions amb seient reservat, en una ocasió que suposa la possibilitat de gaudir d’un dels pocs festivals que aquest estiu es duran a terme a les comarques de Tarragona.

Seran un total de vuit concerts concentrats en tres dies, del 16 al 19 de juliol, amb doble actuació per jornada musical a la plaça de l’Església. Hi actuaran Roger Benet, Judit Neddermann, Anna Andreu, Mazoni, Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Magalí Sare i Joina.

El director artístic del festival, Kike Colmenar, ha recordat que, tot i l’excepcionalitat del moment, la setena edició de l’Altacústic és fidel a la programació musical sota el concepte d’Slow Festival, apostant per nous talents i repetint aquells grups que compleixen amb les condicions artístiques necessàries del festival, i que han deixat una bona empremta a Altafulla.

Per la seva banda, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, que s’ha mostrat molt orgullós de celebrar un cop més l’Altacústic, ha subratllat la importància que les administracions donin suport a festivals d’aquest tipus en un moment que cal recordar que la Cultura també és un dels motors econòmics que fan funcionar el país.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha remarcat, en la presentació que s’ha fet aquest dijous, 25 de juny a la plaça de l’Església -l’únic escenari que hi haurà per les mesures de la Covid-19,  en l’aposta clara de l’Ajuntament d’Altafulla  en “preservar l’Altacústic i apostar per la Cultura”.

Mesures anti-contagi

En aquest sentit, la regidoria de Cultura invertirà un total de 26.000 euros. Alguns dels concerts tindran una entrada de 3 euros, l’anticipada; i de 5, el mateix dia del concert, una hora abans al mateix recinte. En altres, s’haurà de recollir la invitació prèviament. És una de les mesures que farà viable controlar l’aforament, limitat a unes 150 persones per concert. Tota la informació està disponible al web www.altacustic.cat.

La presentació del festival ha acabat amb una actuació de Roger Conesa, del grup Roger Benet, fent un petit tast del que el públic podrà sentir en la seva actuació, com a representant d’artistes del Camp de Tarragona.

Foto: Un moment de la presentació de l’Altacústic 2020. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This