El film ‘La dona il·legal’ de Ramon Térmens inaugurarà el FIC-CAT 2020

REDACCIÓ – Roda de Berà, 13/7/2020

El llargmetratge La dona il·legal, dirigit per Ramon Térmens i produït per Segarra Films, serà l’obra que inaugurarà la 13a edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), que tindrà lloc del 26 de setembre al 3 d’octubre a Roda de Berà. L’estrena, que forma part de la Selecció Oficial, serà el dissabte dia 26 al vespre, al recinte del Teatre del Casino Municipal. Tot i que l’entrada serà gratuïta, serà imprescindible accedir amb invitació. Més endavant s’informarà sobre com adquirir les entrades, ja que dependrà molt de l’aforament permès per les autoritats sanitàries en aquell moment.

La dona il·legal és una pel·lícula de denúncia –a cavall entre la ficció i la realitat- en què un advocat d’immigració i una dona nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució uneixen les seves forces per lluitar contra la corrupció del sistema de deportacions de l’Estat espanyol. Hi participen Daniel Faraldo, Yolanda Sey, Isak Férriz, Boris Ruiz, Montse Germán, Adeline Flaun, Àngels Bassas, Klaudia Dubová, Raquel Camón i Gorka Lasaosa. La seva estrena en exclusiva tindrà lloc al FIC-CAT, i l’estrena en sales comercials es preveu que serà durant el mes d’octubre.

Ramon Térmens és el creador i responsable de Segarra Films, una productora i distribuïdora independent fundada l’any 2010 a Barcelona. Les seves pel·lícules han estat seleccionades i premiades als Premis Gaudí, al Festival de Màlaga, al de Sant Sebastià, i al FIC-CAT, on va resultar guanyador al millor llargmetratge, l’any 2012, per Catalunya Über Alles! (2011). Térmens va ser l’encarregat de recollir el premi en mans de l’actriu Montserrat Carulla, Presidenta d’honor del Jurat del FIC-CAT.

Els llargmetratges de la Selecció Oficial en aquesta edició són Cordes de José Luis Montesinos; Coses a fer abans de morir, de Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens; La innocència, de Lucía Alemany; La mort d’en Guillem, de Carlos Marqués-Marcet; L’Ofrena, de Ventura Durall; Terra de Telers, de Joan Frank Charansonnet; Tocats pel foc, de Santi Laopeira i La dona il·legal, de Ramon Térmens.

Foto: Un fotograma de La dona il·legal, la darrera pel·lícula de Ramon Térmens. / FIC-CAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This