La Pedrera de l’Elies tornarà a omplir de música i cultura els dissabtes d’estiu a Roda de Berà

REDACCIÓ – Roda de Berà, 1/7/2020

La Pedrera de l’Elies de Roda de Berà, tornarà a omplir-se de música i cultura aquest estiu. Arran de l’èxit assolit en les darreres edicions, la regidoria de Cultura, encapçalada per Teresa Ferré, ha tornat a programar espectacles, concerts i projeccions en aquest escenari incomparable de Roda de Berà. Això sí, per garantir el compliment de totes les mesures de seguretat de la nova fase de represa i evitar possibles contagis, per accedir a l’espai de la Pedrera de l’Elies serà obligatori l’ús de la mascareta; s’haurà de mantenir la distància mínima de seguretat; i l’aforament serà limitat.

Enguany sonarà amb ritmes de jazz, de rumba catalana, de lírica o del pop rock més autèntic de la dècada dels 60. Totes les propostes estan programades les nits dels dissabtes de juliol i agost, i són gratuïtes.

La fusió del soul, reggae i pop dels barcelonins La Folie serà l’encarregada de donar el tret de sortida aquest proper dissabte, 4 de juliol. La formació presentarà el seu nou senzill, ECO. Una altra formació que combina estils, tot i que molt diferents, és Xavi Quartet, els qui pujaran a l’escenari de la Pedrera l’11 de juliol. Portaran la seva fusió de jazz amb altres sons com el funk, els ritmes llatins i la música mediterrània.

Els amants de l’òpera i les sarsueles delectaran els seus sentits amb la Gala Lírica del 18 de juliol. La soprano Eugènia Montenegro, la mezzosoprano Anna Gomà i el baríton Joan Garcia, acompanyats per Laia Armengol al piano, interpretaran àries, duets i tercets d’obres de Verdi, Puccini o Mozart, entre d’altres.

La música de Leonard Cohen, Ray Charles, Red Hot Chili Peppers o Van Morrison arribarà de la mà de Tokaji Quartet el 25 de juliol. La formació de veu, guitarra, violí i viola oferirà un recorregut per la música rock dels últims temps.  La proposta de Gemma Humet per a l’1 d’agost és un jazz amb compromís social. La cantant i pianista, que ha col·laborat amb Toni Xuclà posant veu a dos poemes musicats de Salvador Espriu, presentarà el seu segon disc Encara, on aposta per explorar noves sonoritats fins ara inèdites.

La recta final de l’Estiu a la Pedrera arribarà amb tres plats forts. El Petitet, l’hereu del tron de la rumba catalana, va crear l’any 2015 l’Orquestra Simfònica de Rumba del Raval i el 2017 va dirigir la formació al Teatre del Liceu en l’espectacle Petitet i la seva rumba simfònica. Arran d’aquesta proposta va sorgir una gira que l’ha portat per molts escenaris de tot el país, i amb la qual hi farà una parada a Roda el 8 d’agost.

La mítica banda Els Sírex aterrarà a la Pedrera el 15 d’agost, amb el disc Que nos quiten lo bailao. I per posar punt i final a aquesta edició, el 29 d’agost es projectarà un dels films seleccionat pel FIC-CAT. En aquesta ocasió serà La vida sense la Sara Amat, de Laura Jou, premi del públic i millor direcció de fotografia de l’edició de 2019.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This