Accions per celebrar el Dia de l’Orgull LGBTI a Torredembarra i Roda de Berà

REDACCIÓ – Torredembarra/Roda de Berà, 19/5/2020

Amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGBTI, el pròxim 28 de juny, la Regidoria d’Acció Social, amb el suport de la Regidoria de Via Pública i Manteniment, ha dut a terme una primera acció consistent a pintar un tram d’un pas de vianants amb els colors la bandera LGBTI.

Aquesta activitat s’ha gravat en vídeo amb la participació de la regidora d’Acció Social, Marga Rovira, per a formar part d’una iniciativa que la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès duran a terme els propers dies a les xarxes socials.

A més d’aquest pas de vianants del carrer de Mañé i Flaquer que s’ha pintat aquest divendres, en els propers dies se’n pintarà un altre al carrer de Pere Badia.

Programa intens d’actes a Roda de Berà

Per la seva banda, a Roda de Berà, la regidoria d’Igualtat, encapçalada per Rosana Dorantes, també ha preparat tot un seguit d’accions amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el 28 de juny, per tal de mostrar el compromís de l’Ajuntament per fer efectius els drets d’aquest col·lectiu i treballar per la igualtat de les persones de gèneres i sexualitats diverses. Perquè, com diu l’eslògan escollit per l’Ajuntament aquest any, “L’amor és de molts colors”.

Amb motiu de la Covid-19 i les mesures de seguretat que s’han de prendre, enguany el manifest no es llegirà a la plaça de l’Ajuntament. Es difondrà a través d’un vídeo en el qual el cantant rodenc Hugo Marlo, participant de la passada edició del programa d’Antena 3 “La Voz”, acompanyat per alguns amics i amigues, farà la lectura del manifest institucional.

El cartell de la jornada editat per l’Ajuntament es difondrà a través de tots els mitjans municipals i xarxes socials i s’ha reconvertit en un dibuix per tal que els infants se’l puguin descarregar, imprimir i el pintin amb colors.

A més a més, la regidoria ha pintat la bandera de l’arc de Sant Martí en un dels passos per a vianants d’un dels principals carrers comercials del municipi, l’avinguda Sant Jordi, al costat de la plaça Catalunya, en ser el símbol del col·lectiu gai, lèsbic, trans, bisexual i intersexual, des de la dècada dels 70. Aquesta acció està emmarcada dins de la campanya que s’ha posat en marxa des dels Consells Comarcals de tot Catalunya, per donar visibilitat a aquest col·lectiu. Amb els vídeos que cada ajuntament enviï s’editarà un peça audiovisual que es difondrà a través dels mitjans de comunicació nacionals i locals, i a les xarxes socials. De l’acció efectuada al nostre municipi hi apareixerà la regidora Rosana Dorantes amb la frase “a Roda de Berà la diversitat ens enriqueix”.

També, durant tota la setmana, del 22 al 28 de juny, la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca recomanarà diferents obres sobre la temàtica que es podran agafar en préstec (amb cita prèvia), com contes infantils, novel·les juvenils, novel·les per adults, pel·lícules i guies, i també tots aquells recursos que es poden descarregar des de l’eBiblio.

Foto: Una imatge del pas de vianants que s’ha pintat a Torredembarra. / ANNA F. / AJ, TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This