Tornen les visites nocturnes guiades al Castell del Catllar a partir del 19 de juny

REDACCIÓ – El Catllar, 18/6/2020

Arriba l’estiu i l’Ajuntament del Catllar recupera una de les iniciatives turístiques que ha tingut èxit els anys anteriors. Es tracta de les visites nocturnes al castell que hi al seu nucli antic. Des d’aquest mateix divendres, 19 de juny, fins el proper 10 de setembre es podrà gaudir d’aquesta visita cada divendres, excepte la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, que és dijous i clourà aquesta campanya 2020.

El preu és de 5 euros per persona major de 8 anys i cal reservar-ho a través del telèfon 600 460 488. El màxim de persones per sessió és de sis, a causa de les mesures preventives de la Covid-19. També caldrà portar mascareta i usar hidrogel, a més de no apartar-se del recorregut. Com cada any, se servirà una copa de cava als participants.

El castell del Catllar s’alça damunt les restes d’un poblat fortificat a l’edat del ferro (segles VII-V aC) en un turó que domina un dels meandres del riu Gaià. Tot i que la documentació escrita situa els seus inicis al segle XI, moment en que el riu fou frontera entre els comtats catalans i el regne d’Al-Àndalus, les excavacions arqueològiques realitzades indicarien que els orígens de la fortificació es trobarien en època musulmana o fins i tot anterior. L’estructura que s’observa actualment és el resultat del seu creixement a partir d’una muralla i torre primigènies a les que s’hi van afegint dependències principalment entre els segles XIII i XVI.

L’any 2002 l’ajuntament adquirí la propietat de l’edifici, fins aleshores de propietat privada, i va iniciar els treballs d’excavació arqueològica del seu interior i posteriorment els de la seva de recuperació i consolidació. D’aquesta manera s’ha pogut recuperar un edifici històric emblemàtic per a la població i alhora ha permès que el castell sigui la seu del Centre d’interpretació dels castells del Baix Gaià. Així mateix, el castell forma part de la Ruta dels castells de frontera promoguda des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Foto: Una imatge nocturna des del terrat del monument. / CASTELL DEL CATLLAR

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This