Trasllat de sorra per millorar la platja d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 17/6/2020

Les darreres setmanes s’ha parlat molt de l’estat en què es troba la platja d’Altafulla. Les crítiques des de l’oposició i el teixit turístic i comercial s’han fet sentir, mentre que el govern altafullenc s’ha mostrat partidari de seguir el que defineix el pla de gestió sostenible per a la platja endegat pel consistori en aquest mandat i que té l’objectiu d’equilibrar el seus valors naturals com a espai dinàmic i viu, i com a un dels principals atractius turístics de la vila.

Tal com s’havia anunciat mesos enrere, al llarg del matí d’aquest dijous, 18 de juny, es realitzarà el trasllat de sorra del reservori del Vinyet caps als trams centrals i del Fortí de la platja, acció que contempla el seu pla de gestió que s’ha posat en marxa en aquest mandat. Els treballs aniran a càrrec de la Direcció General de la Costa i el Mar, òrgan depenent de la Secretaria d’Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica.

L’objectiu és consolidar i reforçar l’estructura natural de la platja debilitada pels temporals excepcionals que s’han produït des de l’octubre de l’any passat, i especialment el Glòria, i que s’han repetit durant els mesos de març, abril i maig; així com també condicionar la platja per a la temporada de bany.

Aquestes aportacions seran puntuals, ja que, segons la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, “el dinamisme de la platja implica que la sorra marxi i pugui tornar al cap d’un temps de manera natural”. Una circumstància que, de fet, ja s’ha donat en diverses ocasions, principalment en dies de mar de fons, quan el mar pot retornar la sorra a la platja. Cal destacar que la pandèmia del coronavirus ha provocat certa demora en el calendari d’accions del pla de gestió sostenible per a la platja.

Foto: Imatge de la platja altafullenca. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This