L’Ajuntament de Roda de Berà tornarà a ser enguany el principal patrocinador del FIC-CAT

REDACCIÓ – Roda de Berà, 17/6/2020

 

L’alcalde, Pere Virgili, i el director del FIC-CAT, Antonio Barrero, han signat aquest dimecres, 17 de maig, l’acord gràcies al qual el Festival rebrà una subvenció per part de l’Ajuntament de 25.000 euros -l’aportació més quantiosa que rep el FIC-CAT- per tal de celebrar la tretzena edició del certamen cinematogràfic, que aquest any a causa de la crisi sanitària s’ha hagut d’ajornar i tindrà lloc del 26 de setembre al 3 d’octubre a Roda de Berà. El FIC-CAT serà, aquest any, el primer festival de Catalunya que se celebrarà íntegrament de forma presencial.

L’acord també determina les línies mestres de treball que marcaran la consecució dels objectius d’aquesta edició. Aquest any, a més a més, s’ha creat –de forma conjunta entre les regidories de Turisme i de Cultura- l’anomenat ‘Espai FIC-CAT’, que constarà d’una sèrie de projeccions a l’aire lliure que tindran lloc a l’estiu a la zona de la platja del municipi.

Des dels inicis del FIC-CAT, l’Ajuntament rodenc sempre s’hi ha involucrat, però la implicació ha estat més gran des de fa uns anys, ja que no només atorga una subvenció, sinó que també hi posa recursos tècnics i humans. El Festival és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i a altres ens públics i empreses privades que, gràcies a les seves aportacions, el fan viable econòmicament. Cal destacar, però, que tots els recursos es destinen a l’organització del certamen, les persones que hi assisteixen i els membres del comitè organitzador no perceben cap compensació monetària, sinó que ho fan de forma totalment altruista.

La tretzena edició del Festival tindrà com a eix temàtic el muntatge cinematogràfic, i comptarà amb un bon nombre de sessions entre totes les modalitats que van a concurs: llargmetratges, curtmetratges, documentals, treballs de centres educatius i videoclips. L’entrada a les projeccions, com és habitual, serà gratuïta.

Foto: L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i el director del FIC-CAT, Antonio Barrero, signant el conveni. / FIC-CAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This