‘La finestra de les abraçades’: enginy creixellenc per poder donar afecte malgrat la Covid-19

REDACCIÓ – Creixell, 11/6/2020

La residència de gent gran L’Ermita de Creixell acaba d’estrenar ‘La finestra de les abraçades’, un invent casolà de dos veïns del municipi, l’Andrés Alarcón i en Jordi Golderos, que fa possible abraçar a la persona estimada sense tenir contacte físic, complint amb totes les mesures de seguretat davant de la Covid-19.

Els dos veïns de Creixell van proposar a la gerent del centre geriàtric, de titularitat privada i amb places concertades, Belén Martínez, poder provar el seu invent, de forma altruista a la residència i aquesta va acceptar. I és que evitar l’abraçada en el retrobament amb familiars i amics o amb aquestes persones a les que es cuiden i necessiten afecte és una de les peculiaritats col·laterals de la pandèmia a la qual toca acostumar-se.

Es dona el cas que, l’Andrés -un dels “inventors”- té la seva mare ingressada a la Residència L’Ermita i des de finals del passat mes de febrer que no l’ha pogut veure ni abraçar. Per part de la residència L’Ermita, s’ha proporcionat el material adequat. L’empresa Industrial Sedó, de la Riera de Gaià, ha ofert de manera altruista i gratuïta els plàstics adients i els dos creixellencs s’han encarregat de la resta. Unes fustes, un plàstic transparent i unes mànigues també de plàstic enganxades a banda i banda i amb orificis situats a diferents alçades (una superior a l’altra) fan possible el miracle amb una mica de coordinació entre els que el fan servir.

Ha estat un moment molt emotiu quan l’Andrés i la seva mare s’han pogut abraçar per primera vegada en molt de temps. “No et toques però sents veritablement l’abraçada. Avui ho estrenarem amb la mare de l’Andrés i també entre els treballadors de la casa. A partir de demà serà el torn dels familiars dels residents, als quals ja els anem convocant amb cita prèvia. Creiem que La Finestra de les Abraçades tindrà molt molt bona acollida “, explica Belén Martínez, la directora d’aquest centre de gent gran a Creixell.

La directora de L’Ermita, Belén Martínez vol expressar molt sincerament la tasca voluntària dels dos creixellencs que han realitzat aquest enginy i també agraeix la col·laboració altruista de l’empresa Industrial Sedó de la Riera de Gaià.

Foto: El moment de l’agraçada entre l’Andrés i la seva mare. / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This