MO1-TE pel Catllar surt del govern i deixa en minoria l’executiu local liderat per l’alcalde Joan Morlà (ERC)

REDACCIÓ – El Catllar, 27/5/2020

El govern municipal de l’Ajuntament del Catllar ha quedat en minoria després que la formació de MO1-TE pel Catllar, propens a la CUP, anunciés aquest matí a través de la xarxa social Facebook la sortida del seu únic regidor Daniel Rodríguez. D’aquesta manera, l’executiu local que encapçala el republicà Joan Morlà suma ara només cinc regidors dels onze que té l’ens.

Segons el seu comunicat, l’assemblea de la formació municipalista ha decidit sortir del govern després de considerar que hi ha una “falta de treball en equip, omissió d’informació rellevant i poca sensibilitat cap al funcionament de MO1-TE”. En aquest sentit, també han fet referència a factors “més tangibles” com l’incompliment “dels acords de govern que s’havien d’executar durant el primer any” on remarquen que, o bé, “estaven molt endarrerits o completament parats” com una auditoria de comptes, l’inici de construcció d’un hotel d’entitats, la posada en marxa dels Pressupostos Participatius, entre d’altres. En el mateix comunicat, asseguren que amb la sortida del govern seran més lliures, i sentencien: “No tindrem les mans lligades per ningú ni haurem de seguir les dinàmiques de l’Ajuntament, que massa sovint ens han desviat dels nostres objectius principals”.

Per la seva banda, l’alcalde del Catllar, el republicà Joan Morlà, ha assegurat que, tot i la sortida de MO1-TE, continuaran entenent-se amb la formació des de l’oposició i amb la resta de grups del plenari amb l’objectiu de tirar endavant l’executiu, ara, en minoria, al mateix temps, que ha recordat que alguns dels projectes previstos i que s’havien inclòs en el pacte de governabilitat sí que havien començat, però que la pandèmia de la Covid-19 els havia aturat.

Ara el PSC, a l’oposició i amb quatre regidors al plenari , podria ser clau en l’estabilitat de l’executiu local, tenint en compte el seu pes sent la força més votada en les passades eleccions de fa un any. Els socialistes, liderats per l’exalcalde Antonio López, estan a l’espera dels moviments que hi puguin haver. López ha manifestat en aquest mitjà que no descarta cap possibilitat que passaria, fins i tot, per compartir l’alcaldia en aquests tres anys que queden de mandat.

Foto: Daniel Rodríguez Polo, primer tinent d’Alcalde, fins ara, al Catllar. / MO1-TE pel Catllar

 

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This