Altafulla aprova una rebaixa del 70% de la taxa de les terrasses

REDACCIÓ – Altafulla, 26/5/2020

L’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat en una sessió telemàtica del ple municipal, i en caràcter inicial, una rebaixa del 70% de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. La mesura ha prosperat aquest dilluns amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de Junts per Altafulla i el vot en contra d’Alternativa Altafulla. La mesura pretén beneficiar els establiments amb terrassa per fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la crisi del coronavirus

El regidor d’Hisenda, Dani Franquès, ha explicat que els preus d’ocupació de la via pública es regulen a partir d’uns barems que divideixen els carrers de la vila en tres categories segons la seva afluència de gent i la seva proximitat a zones d’activitat comercial i turística. D’aquesta manera s’han establert uns nous preus per metre quadrat de terrassa que van des dels aproximadament 15 euros per carrers de la primera categoria als 9 euros per als de la tercera, passant pels 12 euros que pagaran les terrasses que es trobin en carrers de la categoria intermitja.

Franquès ha explicat que aquesta nova taxa s’aplicarà un cop s’aprovi definitivament, passat el període d’al·legacions i tramitacions habituals i, sobretot, tenint en compte la superació de l’estat d’alarma. Un fet que no ha convençut a l’oposició, i que ha acabat conduint Junts per Altafulla fins a l’abstenció, segons el seu portaveu, Hèctor López Bofill, “perquè la taxa s’hauria d’eliminar almenys durant l’estat d’alarma”.

Per la seva banda, el grup majoritari a l’oposició de l’Ajuntament, Alternativa Altafulla (AA), hi ha votat en contra. El regidor Francesc Farré, ha dit que “no té sentit aplicar una rebaixa de les tarifes” d’ocupació de la via pública per part de bars i restaurants “quan en el Ple extraordinari anterior se’n va aprovar la seva exempció”.

Per primera vegada en una sessió telemàtica a l’Ajuntament d’Altafulla, l’ordre del dia del Ple ha incorporat també un torn de precs i preguntes obert a la ciutadania. Consultes que prèviament el veïnat havia traslladat a l’equip de govern a través del correu electrònic de Participació Ciutadana i l’aplicació mòbil de Whatsapp.

Foto: Una imatge del ple municipal d’Altafulla, que s’ha fet novament de forma telemàtica. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This