L’oposició de Roda de Berà reclama més participació en la gestió de la crisi econòmica generada per la Covid-19

REDACCIÓ – Roda de Berà, 25/5/2020

Tres dels cinc grups municipals a l’oposició de l’Ajuntament de Roda de Berà -PSC-CP, ERC i Junts per Roda de Berà-, que sumen cinc del set regidors de l’oposició, proposen al govern municipal la creació d’una comissió especial per analitzar la situació socioeconòmica de Roda de Berà a causa de la COVID-19 i proposar mesures de reactivació del teixit comercial. A l’oposició també hi ha un regidor del PP i un altre de Ciutadans.

Aquests tres grups recorden en un comunicat conjunt que, des del primer moment de la crisi de la COVID-19, els grups municipals de Roda de Berà a l’oposició es vam posar a disposició de l’alcalde, Pere Virgili, i el seu equip de govern local, per tal d’ajudar a gestionar aquesta crisi, tot i que en un primer moment l’alcalde no va comptar amb cap dels portaveus dels grups a l’oposició pel gabinet de crisi que es va constituir.

Expliquen que, el 29 d’abril, l’alcalde va enviar per correu electrònic a tots els regidors del consistori amb la primera proposta de les bases reguladores de subvencions a autònoms i pimes de Roda de Berà per fer front a l’impacte econòmic causat per la COVID-19. “Hem estat un mes revisant el seu contingut i presentant esmenes. L’equip de govern s’ha centrat únicament en la redacció d’aquestes bases. Un mes perdut amb conseqüències directes pels nostres veïns i veïnes, on es podrien haver posat en marxa altres mesures més immediates, com si s’ha fet en altres municipis”, afirmen.

En aquest sentit els grups municipals PSC-CP, Esquerra Republicana i Junts per Roda de Berà van presentar una sèrie de propostes complementàries a la subvenció d’ajut a autònoms i pimes proposada per l’equip de govern local, de les quals, segons ells, no van mostrar gens d’interès i encara avui esperen resposta.

S’assabenten per la ràdio de la convocatòria d’un ple

També es queixen que “els regidors i les regidores a l’oposició ens vam assabentar de la possible celebració d’un ple la setmana del 25 al 29 de maig a través d’una entrevista que van fer Virgili a Roda de Berà Ràdio el 19 de maig, abans que ens ho comuniquessin per via oficial.” “En la mateixa entrevista ens vam assabentar que l’alcalde estava pactant amb els grups a l’oposició una modificació pressupostària per dotar de diners la subvenció fruit de les bases reguladores que abans hem esmentat. Cap de les regidores i els regidors dels grups municipals que subscriuen aquest comunicat han sigut contactats per part de l’alcalde en referència a la modificació pressupostària necessària en aquests moments de crisi socioeconòmica i sanitària.”

“És per tot això que els portaveus dels grups municipals de PSC-CP, Josep Antoni Benedito, d’Esquerra Republicana de Roda de Berà, Eva Maria Giménez i de Junts per Roda de Berà, Albert Martín, ens hem vist obligats a demanar el dia 21 de maig, un ple extraordinari on aprovar la creació d’una comissió especial no permanent de reactivació socioeconòmica per afrontar les conseqüències de la COVID-19, que pretén ser una taula de treball entre tots els grups municipals, per proposar, debatre i presentar per a la seva aprovació al ple, mesures socioeconòmiques per ajudar a pal·liar l’actual situació de crisi derivada de l’emergència sanitària per la Covid-19, més enllà d’una subvenció. També serà funció d’aquesta comissió fer seguiment de l’aplicació de les mesures acordades i llur evolució”, afirmen en aquest comunicat.

Els tres grups municipals mantenen que “la primera demanda que haurà de fer aquesta comissió és encarregar una radiografia de l’estat actual dels negocis i de les famílies de Roda de Berà, sense la qual donarem pals de cec.” “En aquests moments de dificultats i d’incertesa volem escoltar a les rodenques i els rodencs per treballar colze a colze i superar plegats aquesta crisi”, conclouen.

Foto: Una imatge del ple municipal de l’Ajuntament de Roda de Berà. / AJ, RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This