ERC expressa molts dubtes sobre el nou contracte de recollida de la brossa al Tarragonès

REDACCCIÓ – Torredembarra, 11/5/2020

El grup d’Esquerra Republicana ha formulat una bateria de preguntes al govern del Consell Comarcal del Tarragonès amb l’objectiu d’esclarir conceptes bàsics al voltant del nou contracte comarcal de recollida de residus, que en pocs dies es posarà en marxa a tots els efectes, tot i que en municipis del Baix Gaià com Altafulla i la Riera de Gaià ja s’han instal·lat els  nous contenidors, encara que l’ajuntament rierenc ha denunciat que fa una setmana que l’empresa FCC no passar a recollir la brossa dels contenidors soterrats. La portaveu del grup comarcal ERC-AM al Consell Comarcal del Tarragonès, Núria Batet, afirma que “encara tenim dubtes per resoldre.”

“A aquests dubtes potser se li hauran d’afegir les queixes que hem vingut arrossegant de diferents Ajuntaments respecte l’empresa adjudicatària que, recordem, és la mateixa que ha prestat el servei fins ara”, afegeix Batet, que recorda que el contracte és a tres parts -Ajuntament, Consell Comarcal i FCC- i considera que les dues primeres han de vetllar perquè la tercera actuï de la manera que s’espera d’ella.

“És per això que els Consellers d’ERC del Consell Comarcal, informats pels nostres representants als ajuntaments, hem volgut formular aquestes preguntes a qui correspon resoldre-les. Tenir la informació que ens cal és clau per tal de poder fiscalitzar correctament i aconseguir que els habitants del Tarragonès tinguin el servei que es mereixen”, afirma Batet.

Servei nefast els darrers mesos

“És cert que el nou plec contempla moltes més coses que el del contracte passat. Esperem que quedin enrere les excuses de la maquinària desfasada i que les freqüències es regularitzin, ja que el servei, sobretot aquests últims cinc mesos , ha estat nefast,  però és normal que continuem tenint recels del grau de capacitat de compliment d’una empresa que no ens ha sabut resoldre alguns problemes que se’ns han donat en aquests últims anys i ens ha donat raons, fins fa una setmana escassa, per estar-ne descontents. Nombroses imatges captades ens donen la raó”, adverteix.

La posada en marxa d’aquest contracte no va comptar amb la l’aprovació d’ERC, però els republicans afirmen que “no es desentendran ni deixaran de demanar responsabilitats a qui pertoca.” “A més, estem en una situació excepcional i les institucions han d’estar a l’alçada també en un tema essencial per la salubritat com és la recollida de residus, en la que no ens podem permetre de cap manera la brossa acumulada que hem vist i que resten efectivitat a les neteges extraordinàries que es puguin fer”, afegeix

 

Preguntes formulades pel grup comarcal d’ERC-AM:

 Respecte el servei especial de neteja i desinfecció de contenidors

Té una freqüència determinada o és puntual?

En quins municipis es fa?

Quin cost té i qui es fa càrrec d’aquest cost?

Quines mesures de coordinació es prenen amb els Ajuntaments?

 

Respecte la posada en marxa del nou contracte

Quina és la previsió de dates per la posada en marxa a  cada municipi de la comarca?

Quina és la previsió de dates de posada en marxa dels recursos de l’empresa (recepció de nous vehicles, recepció de nous contenidors)?

Com ho fan per garantir la bona recollida selectiva els vehicles que en una mateixa passada recullen el contingut del rebuig i l’orgànic?

Quina és la freqüència actual de buidatge de soterrats en els diferents municipis de la comarca ?

Quin és el mecanisme de  funcionament, a grans trets, del sensor que porta cada contenidor?   Quan el sensor detecta que està ple abans del que estava previst es recull abans? S’augmenta la freqüència o senzillament es varia el moment de buidatge? Quan el sensor detecta contenidor poc ple es recull més tard del que estava previst? Es descarta per aquesta causa algun buidatge?

Farà l’empresa alguna campanya de sensibilització per augmentar el reciclatge aprofitant que tothom està confinat? A alguna campanya informativa sobre com recollir els residus susceptibles d’afavorir la transmissió del COVID-19

Han estat ja  informats els ajuntaments dels horaris i freqüències del servei en aquest moment excepcional que ens trobem?  També del dret a reclamar penalització en cas de retards.

Foto: Una imatge dels nous contenidors a Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This