El Baix Gaià entra aquest dilluns en la fase 1 de la desescalada de la Covid-19

REDACCIÓ – Torredembarra. 10/5/2020

A partir d’aquest dilluns, 11 de maig, els habitants del Camp de Tarragona guanyaran més mobilitat i activitat al carrer i establiments comercials amb l’entrada de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona en la fase 1 de la desescalada del confinament a causa de la Covid-19. Junt amb les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu, són les tres úniques regions sanitàries catalanes que entren en aquesta nova fase del desconfinament

Repassem les principals novetats d’aquesta fase 1:

Circulació: la principal novetat de l’entrada a la fase 1 és la llibertat circulatòria: a qualsevol hora del dia es pot anar al domicili d’un familiar o d’amics, i també reunir-se al carrer grups de deu persones com a màxim, sempre que no es tinguin símptomes ni s’estigui en quarantena. Però no es podrà sortir de la unitat territorial definida, que a Catalunya són les regions sanitàries. A escala general sí que es podrà canviar de zona per motius sanitaris, laborals professionals, empresarials, per tornar a la residència familiar, per a l’assistència i cura de persones grans i dependents i per causes de força major. Finalment, el ministeri de Sanitat ha acceptat que també es pugui anar a les segones residències a la fase 1 sempre que sigui dins la mateixa unitat territorial.

Comerços: poden obrir amb l’aforament reduït a un terç –ja no caldrà demanar cita prèvia– i amb un horari prioritari per a més grans de 65 anys. Els concessionaris automobilístics, els tallers mecànics, els centres d’ITV, els centres de jardineria i les administracions de loteria obriran amb cita prèvia.

Mercats ambulants: poden obrir amb una quarta part de les parades i un terç de l’aforament.

Terrasses: poden obrir amb la meitat de les taules i 2 metres de distància entre si. L’ocupació màxima serà de 10 persones a cada taula o agrupació de taules.

Gimnasos i centres esportius: podran obrir amb cita prèvia. No s’obriran ni els vestidors ni les dutxes.

Vetlles i enterraments: estan permesos en tota mena d’instal·lacions però hi podran assistir un màxim de 10 persones en espais tancats i 15 en espais oberts. La participació en la comitiva de l’enterrament es restringeix a 15 persones.

Llocs de culte: poden obrir, però l’aforament queda reduït a un terç, s’haurà de portar mascareta i s’ha de desinfectar l’espai abans de la cerimònia. No està permès l’ús d’aigua beneïda ni tampoc el contacte personal, la distribució d’objectes, llibres i fulletons, tocar i besar objectes devocionals ni l’actuació de corals.

Centres educatius i universitats: estaran oberts per a tasques de desinfecc¡ó i administratives. Els directors decidiran quin personal ja hi podrà accedir. Als laboratoris universitaris es podrà reprendre la recerca.

Biblioteques: podran obrir per al préstec i la devolució d’obres, lectura a sala i informació bibliogràfica i bibliotecària. No s’hi podran fer servir els ordinadors d’ús públic ni utilitzar l’espai com a estudi. Hauran de passar 14 dies entre préstec i préstec d’un mateix llibre.

Seminaris i congressos: com a màxim amb 30 participants amb 2 metres de distància entre si.

Museus: poden obrir amb un terç de l’aforament. No està permesa la realització d’activitats culturals i didàctiques.

Auditoris, teatres i cinemes: poden obrir amb un terç de l’aforament, es recomana que no hi hagi pauses i que la sortida de la sala sigui esglaonada.

Hotels: poden obrir totes les habitacions perquè s’aixeca la limitació d’aforament. També es permeten els serveis de restauració i cafeteria, però estaran tancades les zones comunes. No es podran fer servir les piscines, spas, miniclubs i salons d’esdeveniments.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This