Paranys per controlar les tortugues a la zona de la resclosa del riu Gaià al Catllar

REDACCIÓ – El Catllar, 7/5/2020

Aquesta setmana, l’Associació Mediambiental la Sínia, amb el suport de l’Ajuntament del Catllar, ha instal·lat uns paranys a la zona humida de la resclosa del riu Gaià al Catllar per fer un control de les tortugues.

Dimecres es van s’han capturar alguns exemplars de tortugues autòctones, de les quals algunes encara no estaven identificades. S’ha procedit a numerar-les i s’han retornat a l’aigua. Tenir les tortugues correctament identificades serveix perquè en cas que es trobi una tortuga fora del seu hàbitat, pugui ser retornada.

Aquests controls també serveixen per vigilar les espècies exòtiques invasores, com la tortuga de florida i el cranc americà, tan perjudicials per a la fauna autòctona. La Sínia i l’Ajuntament del Catllar recorden que no està permès alliberar espècies exòtiques i que no es comprin ni regalin animals que acabaran abandonats quan creixin i te’n cansis.

Foto: Una de les tortugues capturades i que després va ser tornada a l’aigua del riu Gaià. / LA SÍNIA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This