L’Associació Mediambiental la Sínia ja pensa en l’alliberament d’un nou cabal generador al riu Gaià

REDACCIÓ – El Catllar, 4/5/2020

Les pluges dels últims mesos, sobretot les de les darreres setmanes, han fet que la cota d’embassament del riu Gaià hagi sobrepassat els 100 metres. Per això, el coordinador de l’Associació Mediambiental la Sínia, Hèctor Hernández, ha explicat que la situació de l’embassament exigeix executar un cabal generador, una avinguda forta d’aigua controlada, com més aviat millor. Seria el segon cop aquest any que es realitza una operació d’aquest tipus.

Hernández té la previsió que es pugui fer entre finals de maig i principis de juny, sempre que avanci el calendari de desconfinament gradual que ha decretat l’Estat, i que permetria el retorn a la normalitat dels treballadors de camp de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol.

La cota d’embassament de més de 100 metres a la qual ha arribat el Gaià és un dels diversos efectes indirectes que la propagació de la pandèmia del coronavirus ha provocat en el nostre entorn. L’amenaça que pateix la fauna autòctona per la consolidació de les espècies invasores és un altre exemple de tot plegat, ara que l’Associació Mediambiental la Sínia ha vist limitada la seva activitat i no pot fer el seguiment i la captura d’aquests animals.

Els treballadors de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i Repsol, les dues empreses propietàries de l’embassament, no han pogut realitzar les tasques d’alliberament que són habituals en aquests casos a causa de l’estat d’alarma i el confinament.

Foto: Imatge d’arxiu de l’embassament del riu Gaià. / J.S.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This