Altafulla destinarà 88.000 euros en ajuts socials per a famílies, autònoms, serveis i el petit comerç

REDACCIÓ – Altafulla, 28/4/2020

El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat aquest dilluns, 27 d’abril, en la primera sessió telemàtica de la història del consistori, un paquet d’ajuts econòmics dirigits a persones, famílies, autònoms i empreses dels sectors comercials i de serveis, afectades econòmicament per la crisi sanitària i social provocada per la COVID-19.

D’aquesta manera, es posa a disposició de la ciutadania dues línies d’ajuts destinades, per una banda al comerç, el petit empresariat i autònoms i, per l’altra, a persones i famílies vulnerables econòmicament i socialment. Cada una d’aquestes partides s’han dotat en 40.000 euros, així com també s’ha doblat fins a 8.000 euros la partida d’emergència social, fixada fins ara en 4.000 euros. La suma total d’aquestes ajudes directes és de 88.000 euros les bases reguladores de les quals s’aprovaran definitivament en un ple extraordinari previst per dilluns vinent 4 de maig.

Aquestes ajudes són completament compatibles amb altres mesures socials i econòmiques que han posat en marxa els governs de l’Estat i la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de pal·liar els efectes produïts en l’economia familiar i productiva a conseqüència de l’emergència sanitària desencadenada per la pandèmia del coronavirus.

Altres mesures socioeconòmiques

A banda d’aquestes ajudes directes, l’Ajuntament d’Altafulla ja va aprovar un seguit de mesures econòmiques amb l’objectiu de pal·liar la situació d’emergència davant de la COVID-19 sense fer efectiu el cobrament de cap rebut de les llars d’infants municipals Francesc Blanch i Hort de Pau, l’Escola de Música ni el gimnàs del Poliesportiu fins que no es reprengui l’activitat, així com regularitzar en el pròxim rebut els dies d’inactivitat dels serveis.

En segon lloc, s’ha ajornat la recaptació d’impostos directes com l’IBI, les escombraries, els guals i l’impost sobre vehicles, fins que s’aixequin les mesures relacionades amb l’Estat d’Alarma, i en tercer lloc, no s’ha fet efectiu el cobrament de terrasses de bars i restaurants fins que no s’aturi l’Estat d’Alarma, i només es posarà a cobrament el temps que el negoci hagi estat obert.

Finalment, en quart lloc, i en l’àmbit associatiu, el consistori s’ha compromès a reubicar tots els actes culturals i festius que han estat afectats per la situació d’emergència un cop passada la crisi sanitària.

Foto: Una imatge del ple telemàtic altafullenc. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This