Es reemprenen les obres d’ampliació del complex educatiu del Catllar

REDACCIÓ – El Catllar, 27/4/2020

Les mesures per lluitar conra el contagi del coronavirus van provocar que el passat 20 de març s’aturessin les obres del nou Edifici de l’Escola municipal de música del Catllar i de l’lnstitut Escola L’Agulla, només tretze dies després de la col·locació de la primera pedra. El passat dimecres, 22 d’abril, les obres es van reemprendre i el nou equipament va agafant ràpidament forma. L’objectiu és que el curs vinent el Catllar compti amb un centre educatiu, que aplegarà més de 700 alumnes i 120 docents.

Les obres les porta a terme des del passat mes de desembre l’empresa Voracys Construcciones y Servicios, que va guanyar el procés de licitació obert per l’Ajuntament del Catllar, al qual es van presentar un total de cinc ofertes. La durada prevista del contracte és de vuit mesos.

En forma de rectangle, l’edifici es construeix on ara hi ha l’aparcament de cotxes, al costat de l’escola. El projecte preveu que l’aulari estigui integrat al conjunt sense semblar un afegit i que hi hagi espais compartits. Els dos edificis estaran connectats, però el nou podrà funcionar de forma independent fora de l’horari lectiu. El projecte també inclou la connexió amb l’edifici existent i l’adaptació de l’accés principal. La connexió del nou edifici amb l’escola es farà mitjançant un porxo nou. La superfície construïda del nou edifici és de 1.580,10 m2 distribuïda en dues plantes.

Les dues plantes de l’edifici s’organitzaran amb un esquema de passadís central i dependències a cada un dels costats amb orientacions nord i sud. L’accés se situa a la façana est de l’edifici i disposa d’un mecanisme de doble porta. Al vestíbul d’entrada s’hi ubiquen les dependències del conserge, l’accés a l’escala protegida, l’ascensor i els serveis. Des del vestíbul i en direcció a ponent s’inicia un passadís que permet l’accés a les estances de l’administració, sala de professors, les aules d’instruments de l’escola de música i les quatre aules específiques de l’aulari: laboratori i ciència, tecnologia i plàstica, dansa, psicomotricitat i música. Al final del passadís hi ha una segona escala per facilitar les evacuacions de l’edifici. El passadís de la planta pis dona servei a deu aules, cinc a cada costat del passadís, i els serveis.

Foto: Una imatge de les obres del nou equipament educatiu catllarenc. / AJ. EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This