La Policia Local d’Altafulla controlarà el compliment del confinament amb un dron

REDACCIÓ – Altafulla, 23/4/2020

El compliment de les mesures de confinament a causa de l’estat d’alarma per reduir el contagi del Covid-19 és una de les principals preocupacions dels Ajuntaments i alguns han recorregut a l’ús de les darreres tecnologies per aconseguir-ho. És el cas d’Altafulla, que usarà un dron per fer vigilància en diverses zones del municipi amb l’objectiu de detectar actituds prohibides pel decret.

El dron el farà anar personal de l’Ajuntament d’Altafulla amb titulació adequada per dirigir-lo. “Aquest dijous hem fet una prova de baixar al barri marítim i, en veure una persona a les roques, hem enviat el dron i hem vist que portava un gos i no ha estat sancionat. Només se li ha requerit que anés cap al domicili”, explica el sots-inspector de la Policia Local d’Altafulla, Àngel Fernánddez

Aprofitant que el dron permet tenir una visió privilegiada del municipi des de l’àrea, també s’usarà per verificar l’estat en què es trobaven punts del municipi on hi ha hagut caiguda d’arbres o els camins que s’han ensorrat i establir mesures protectores per evitar danys a persones, apunta Fernández.

Però el dron també servirà per controlar si les més de 2.000 segones residències del municipi i detectar si els seus propietaris hi ha acudit, saltant-se la prohibició.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This